loading...
Начало | Анализи | Синът на Масларова почернил живота на журналистката Диана Найденова

Синът на Масларова почернил живота на журналистката Диана Найденова

Анализи 0 Прочетено: 173376 Кратка връзка
Размер на шрифта: Decrease font Enlarge font
Синът на Масларова почернил живота на журналистката Диана Найденова

Битието му е оплетено с дебели афери

Оказва се, че наред с всички дебели афери, в които е оплетено битието на доведения син на Емилия Масларова – Иво Масларов, виси и самоубийството на мъжа на журналистката Диана Найденова.

 

Това се е случило няколко години преди да поръча убийството на Станка Марангозова.

Срещу него има две обвинения от прокуратурата за рекет на бизнесмени и през февруари тази година Комисия "Антимафия" на Сотир Цацаров внесе в Окръжен съд-Пазарджик искова молба на стойност 1 997 196.87 лв. срещу него.

 

В цената на иска са включени два недвижими имота, както и парични средства. Поводът е, че в периода 2009-2014 г., той е принудил две лица чрез заплаха да му прехвърлят имоти и да му заплатят пари. С това им е причинил значителни вреди.

 

Предявяването на иска е пряк резултат от повдигнатите от прокуратурата обвинения за изнудване срещу Иво Масларов. Случаят става публично известен преди време именно по повод заплахи и изнудване срещу убитата в последствие Станка Марангозова.

 

Тя се бе оплакала, че е изнудвана от доведения син на Емилия Масларова. От години в ъндърграунда се носят легенди за подвизите на Иво Масларов. Той е доведен син на Емилия Масларова от брака й с покойния вече Антон Масларов. Иво е отгледан от дете от бившата социална министърка.

 

Неговият дядо Иван Масларов е съден първо с Никола Вапцаров, а след това с Трайчо Костов. При такава фамилна история не е чудно, че той върти огромен бизнес като ударно трупа през годините елитни, но евтини имоти в идеалния център на София. Сделките му са скандални, на цени 4-5 пъти по-ниски от реалните.

 

През 2007 г. купува апартамент от 94 квадрата и 625 кв.м. земя в квартал „Хаджи Димитър“ само за 50 468 лв. Две седмици по-късно за около 55 000 лева купува и още един парцел от 737 кв.м. Само година по-късно взема и един декар в хубавото софийско село Лозен, като за него плаща по 15 евро за квадрат.

 

В края на 2008 г. Иво купува и апартамент от 104 кв.м. на бул. „Дондуков“, като квадратния метър му излиза по около 480 евро, при реална цена на имотите там в онези години по близо 2000 евро.

Собственик на два от имотите, купени от Иво Масларов, е строителният бос Борис Йорданов. Няколко месеца след сделките той се самоубива заради огромни дългове и застой в строителния бизнес.

 

Смята се, че е бил притискан от Иво Масларов. Последната му жена е журналистка Диана Найденова, която има от него дете, и след самобубийството на Йорданов то остава без баща.

 

Със солидни имоти Масларов се сдобива и след смъртта на ъндърграунд боса Филип Найденов-Фатик. Негови бивши авери твърдят, че Фатик Баба закупил терените чрез далавера от Софиянски с надежда да строи СПА център комплекс.

 

След смъртта му обаче до изгодните терени се докопал доведеният син на Масларова. Справка сочи, че към момента Иво Масларов е управител на три фирми и собственик на две, сред които и заложна къща.

Източник: pik.bg

Сотир Цацаров станка марангозова емилия масларова иво масларов Диана Найденова
общо: | показване:
Captcha

Оценка на новината

0