loading...
Начало | Анализи | Скандални разкрития за арестувания Мендо

Скандални разкрития за арестувания Мендо

Анализи 0 Прочетено: 31626 Кратка връзка
Размер на шрифта: Decrease font Enlarge font
Скандални разкрития за арестувания Мендо

От прокуратурата твърдят, че хората се страхуват от него


Появиха се скандални разкрития за арестувания вчера в Пловдив Мендо.

 

Оказва се, че 49-годишният Стефан Асенов по прякор Мендо, притежава 15 недвижими имота в града и 60 луксозни автомобила, съобщава Нова тв.

Припомняме, че той бе арестуван по подозрения за незаконно лихварство, пране на пари, данъчни престъпления и предоставяне на помещения за проституция.

 

При акцията срещу Мендо, са разпитани общо 60 свидетели.

Според прокуратурата хората се страхуват от Асенов и са очаквали, че всеки момент той ще бъде освободен. Задържаният твърдял, че има контакти с хора от всички държавни институции.

Полицаите открили при обиските над 100 000 лева и евро, както и килограм и половина златни накити. 

 

През последните 10 години Мендо е продал над 200 коли и е сключил 161 ипотечни договора. По всички тези сделки е платил данъци в размер на само 13 000 лева.

„Няма как лица, които не работят, не развиват каквато и да е дейност, не подават каквито и да е данъчни декларации, да притежават автомобили, всеки един от които е на стойност от порядъка на 100 000 лева”, коментира Йордан Рогачев – директор на ОДМВР-Пловдив.

 

„Над 60 свидетели, по-голямата част от тях твърдят, че се страхуват заради контактите на лицето и позицията, която е заемал в обществото, тъй като постоянно им е осигурявал опека, според тях, или им е обещавал опека от всички държавни институции, за които може да се сетите”.

 

„Във вчерашната специализирана полицейска операция бяха иззети 15 автомобила, останалите 45 са обявени за общодържавно издирване, иззето е над 1,5 кг злато, иззети са пари в различна валута в български левове и евро”, заяви окръжният прокурор на Пловдив Румен Попов.

 

Източник: vesti.bg

Арест Стефан Асенов Мендо ипотечни договори
общо: | показване:
Captcha

Оценка на новината

0