loading...
Начало | Анализи | Министър Младен Маринов обяви, спешно че…

Министър Младен Маринов обяви, спешно че…

Анализи 0 Прочетено: 32004 Кратка връзка
Размер на шрифта: Decrease font Enlarge font
Министър Младен Маринов обяви, спешно че…

 

МВР болница е напълно оборудвана

Министърът на вътрешните работи Младен Маринов обяви след заседанието на ресорната парламентарна комисия, че последният заразен от COVID-19 от редиците на МВР, е пожарникар от Разлог.

 

До момента са общо 49 заразените служители на вътрешното министерство, като 31-32 вече са излекувани. Няма нито един в тежко състояние.

"Първите заразени бяха служители на аерогарата в София, които работят в Охранителна полиция. Слава Богу засега се разминаваме с малък брой служители", коментира министър Младен Маринов.

 

Той допълни, че МВР-болница е оборудвана и напълно готова да приема служители на МВР с коронавирус. "Има отделено крило на болничното заведение, което е оборудвано", каза Маринов.

 

Той днес е разговарял със здравния министър болницата да бъде добавена в списъка на лечебните заведения, които се борят със заразата, но е настоял да бъде предимно за лечението на служители на МВР и техните семейства, за да се гарантира националната сигурност.

 

"Това е гръбнакът на националната сигурност, това са 50 хил. души, Слава Богу, съставът успя да се предпази", коментира вътрешният министър. Той напомни още, че временно законът беше променен и МВР получи правото да получава дарения не само от държавни институции, но единствено за борба с пандемията.

 

Източник: blitz.bg

Младен Маринов коронавирус МВР-болница
общо: | показване:
Captcha

Оценка на новината

0