loading...
Начало | Анализи | Арестуваха Мендо

Арестуваха Мендо

Анализи 0 Прочетено: 51282 Кратка връзка
Размер на шрифта: Decrease font Enlarge font
Арестуваха Мендо

Той е собственик на множество луксозни имоти и автомобили

Арестуваха 49-годишния Мендо.

 

Той е бил арестуван тази сутрин в дома си. Стефан Асенов по прякор Мендо е от пловдивската махала „Аджисан“.

 

49-годишният мъж е топ лихварят в Пловдив. Той е с множество криминални прояви и присъди за различни престъпления.

 

Той притежава изключително много имоти и десетки луксозни коли. За сметка на това няма нито един ден трудов страж и нито лев доказан доход. Открити са и стотици хиляди левове.

 

От рано сутринта полицията в Пловдив провежда акция срещу лихвари. Икономическа полиция продължава да рови от къща в къща. Очакват се още арести. 

Междувременно стана ясно, че МВР издирва трети заподозрян за убийството на фараонката Станка Марангозова. По оперативни данни бандитът се укрива в чужбина, но се очаква скоро да бъде арестуван и изправен пред съда.

 

Припомняме, че екзекуцията бе разкрита благодарение на упоритите действия на криминалисти и магистрати от Специализираната прокуратура. Марангозова бе убита на 10 октомври 2019 година с три куршума в главата.

 

"Аз променям човешки съдби! Върни ми парите, иначе ще стане лошо".

С тази зловеща реплика Марангозова била предупредена от знаков столичен играч няколко седмици преди да проехтят фаталните изстрели. Стана ясно, че полицаите са арестували преките извършители на разстрела Петър и Георги. До момента няма данни те да са съпричастни към други поръчкови разстрели. 

 

"Нейната криминална биография е богата. Назад във времето доста сериозни суми са преминали през нея. Къде легално, къде нелегално", коментира главният секретар на МВР Ивайло Иванов.

 

Не е изключено МВР да обяви за издирване и още едно лице, за което има доказателства, че е замесено в убийството на Марангозова.

Източник: blitz.bg

Арест Лихвар Пловдив Стефан Асенов
общо: | показване:
Captcha

Оценка на новината

0