loading...
Начало | Анализи | Страшна мълва се носи из поставеното под карантина село Ясеновец

Страшна мълва се носи из поставеното под карантина село Ясеновец

Анализи 0 Прочетено: 96516 Кратка връзка
Размер на шрифта: Decrease font Enlarge font
Страшна мълва се носи из поставеното под карантина село Ясеновец

В болницата в Разград продължават да се правят тестове на контактни на заразените

Страшна мълва се понесе из село Ясеновец, което е под карантина.

 

По непотвърдена информация, заразата в поставеното под карантина село Ясеновец, е тръгнала от млад мъж, завърнал се от Германия.

 

Той е изкарал задължителната 14-дневна карантина, но е предал заразата на бебето си. От там са се заразили и близките му.

"Те са в три къщи ограничени, тези, заболелите, но движението в селото, търговските обекти, барчетата работят. Не се спазват противоепидемичните мерки, което ни интервинира наистина да предприемем тази крайна стъпка". Това коментира зам. областният управител на Разград – Евгени Драганов.

 

 Вчера в Ясеновец е направена пълна дезинфекция. От днес на всички входове и изходи на селото, включително и на черните пътища, са поставени КПП-та. Целта е да се ограничи разпространението на заразата, съобщава БНТ.

 

"В селото има наши мобилни екипи, които следят за невъзможността хората да се струпват на едно място. Задължително трябва да се носят маски, както за открити, така и на закрити обществени места. Отделно хората, които са сложени под карантина, ще бъдат проверявани периодично". Това съобщи началникът на "Охранителна полиция" в ОД на МВР-Разград комисар Божидар Божков.

 

Да излизат или влизат в селото се пропускат само хора, които отиват на работа или поради уважителни причини, както и транзитно преминаващи. В болницата в Разград продължават да се правят тестове на контактни на заразените. Под задължителна домашна карантина за 14 дни в момента в областта са 775 души, завърнали се от чужбина.

Източник: blitz.bg

коронавирус карантина Ясеновец OVID-19 комисар Божидар Божков Евгени Драганов
общо: | показване:
Captcha

Оценка на новината

0