loading...
Начало | Анализи | Окончателно: Ето кой ще може да се възползва от ваучерите за почивка

Окончателно: Ето кой ще може да се възползва от ваучерите за почивка

Анализи 0 Прочетено: 29862 Кратка връзка
Размер на шрифта: Decrease font Enlarge font
Окончателно: Ето кой ще може да се възползва от ваучерите за почивка

Ваучерите за почивка няма да са достъпни за всички работещи, засегнати от кризата и извънредното положение

Ваучерите за почивка по родното Черноморие ще са достъпни само определена част от българите. Право на тях ще имат служителите на първа линия, които участват в битката с коронавируса - полицаи, медицински персонал, фармацевти. Бойко Борисов и Валери Симеонов съобщиха новината.

Първоначалното предложение на патриотите бе всички да получат ваучери. Но идеята им не бе посрещната с одобрение от техния коалиционен партньор.

Валери Симеонов заяви, че са се обединили около идеята за предоставянето на ваучери за летуване само в страната и единствено на лицата, които са на първа линия с борбата с коронавируса.

Отпуснатите ваучери първоначално ще се използват за запълване на държавните бази. Едва след ще важат и за частни хотели.

Валери Симеонов отново поясни, че от кризата най-силно е бил засегнат именно туристическия и ресторантьорския бранш. Той допълни, че предстои оформяне на детайлите около предоставянето на ваучерите за почивка.

"Работи се по различни варианти с цел избягване на съмнения, че за едни може, за други не", заяви министърът на туризма.

От днес става възможно реализирането на пътувания у нас с цел туризъм и стартира поетапното отваряне на хотели и къщи за гости, съответно изготвените указания, пише Pariteni.bg.

Източник: pariteni.bg

Няма етикети за тази новина
общо: | показване:
Captcha

Оценка на новината

5.00