loading...
Начало | Анализи | Евгения Банева с жестоко отмъщение веднага след излизането й на свобода

Евгения Банева с жестоко отмъщение веднага след излизането й на свобода

Анализи 0 Прочетено: 71190 Кратка връзка
Размер на шрифта: Decrease font Enlarge font
Евгения Банева с жестоко отмъщение веднага след излизането й на свобода

Служителите все още чакат да им бъдат изплатени дължимите месечни възнаграждения

Първото, което Евгения Банева е направила, след като е излязла на свобода, е било жестоко отмъщение.

 

Тук е важно да се отбележи, че далеч не става въпрос за нещо друго, а за огромна чистка сред персонала й.

Запознати твърдят, че служителите се разделили с постовете заради подозренията на Евгения Банева, че изнасят информация за семейството, която може да е в тяхна вреда по време на съдебното дело.

 

Припомняме, че Баневи са подведени под наказателна отговорност като организирана престъпна група за данъчни престъпления, пране на пари и незаконно притежаване на оръжия.

 

Като бос на групата прокуратурата посочи Николай Банев, съпругата му Евгения е квалифицирана като помагач, а нейната свекърва - 78-годишната Мария Банева - участник в групата. Делото срещу тримата започна в спецсъда в началото на годината.

 

Междувременно Евгения Банева бе пусната от ареста, където престоя повече от година след екстрадирането й от Франция, заедно с мъжа й. Той все още е зад решетките. Неотдавна съдът за пореден път отказа да измени мярката му за неотклонение от "задържане под стража" в по-лека.

 

Голяма част от персонала на олигарсите напуснали заради нередовни плащания на заплатите след ареста на им, разкриват запознати. По думите им, почти двадесетина от бодигардовете на милионерите вече не били на служба при тях.

 

Докато Баневи бяха на върха на славата си и водеха разточителен начин на живот, 20 пазванти се грижеха за сигурността на олигарсите. На публични места олигарсите се появяваха винаги обградени от яки момчета.

 

След като семейството бе арестувано обаче, повече от половината от гардовете са се омели. Причината за това била, че не получавали пари. В хода на разследването бивши и настоящи служители от персонала са били разпитвани от криминалистите. Факт е, че двама от някогашните гардове са призовани като свидетели в процеса. Повод за участието им в съдебното дело е обстоятелството, че охранителите са били назначавани фиктивно като управители на фирми в холдинга на олигарсите.

 

Когато се явят в залата под клетва, те трябва да разкажат всичко, което знаят за бившите си работодатели. Според запознати фактът, че наемните й работници са съдействали на разследването, мотивирало Евгения Банева да се освободи от тях.

След като излязла от ареста, тя разкарала отломките от някогашната охранителна армия на фамилията.

 

Някои от освободените от работа бодигардове са пазили гърба на милионерското семейство още от зората на възхода им преди близо две десетилетия. Немалък брой хора са били ангажирани и със сигурността на хасиендата на богаташите в Бояна, уточняват запознати.

 

По думите им бившите гардове все още чакат да получат неизплатените си заплати, което очевидно не е ясно дали и кога ще се случи. На този етап не е възможно Баневи да се издължат на наемните си работници, тъй като банковите им сметки и имоти за повече от 160 млн. лева, са блокирани.

 

В същата ситуация като гардовете са и останалата част от обслужващия персонал, който през годините е подсигурявал битовия комфорт на олигарсите.

Мълвата носи, че след като напуснала ареста заради влошено здравословно състояние, Евгения Банева разчитала само на един верен бодигард. Той изпълнявал функцията и на шофьор, както и на момче за различни поръчки за бита на началничката си.

Източник: pik.bg

евгения банева Николай Банев
общо: | показване:
Captcha

Оценка на новината

0