loading...
Начало | Анализи | Окончателно! Доктор Пандова не е починала от коронавирус

Окончателно! Доктор Пандова не е починала от коронавирус

Проверка на РЗИ-София окончателно установи, че лекарката от столичния Център за спешна медицинска помощ д-р Нели Пандова, не е починала от COVID-19.
Анализи 0 Прочетено: 29232 Кратка връзка
Размер на шрифта: Decrease font Enlarge font
Окончателно! Доктор Пандова не е починала от коронавирус

Проверка на РЗИ-София окончателно установи, че лекарката от столичния Център за спешна медицинска помощ  д-р Нели Пандова, не е починала от COVID-19.

 

Така беше съобщено първоначално от кризисния щаб заради симптомите на покойната и контактите й със заразен шофьор на линейка, уточнява "Марица". Ето и цялата история от последните дни на д-р Пандова, която бе разкрита от здравната инспекция в София.

 

От 31 март до 7 април тя е лекувана в болница "Света Анна" (бивша Окръжна) от бронхопневмония. През това време са направени два PCR теста - на 4 и 7 април. И двата са отрицателни. Изписана е за домашно лечение с болничен до 7 май. На 2 май в 17,45 часа екип на Бърза помощ е повикан на домашен адрес, където е била д-р Пандова.

 

Установени са: бронхопневмонично огнище вдясно, задух, аритмия, остра дихателна недостатъчност. Бърз тест за COVID-19 дава отрицателен резултат. Закарана е в спешна реанимация на Александровска болница, където е взет материал за PCR теста. За съжаление, лекарката издъхва. В нощта на 2 срещу 3 май тестът дава отрицателен резултат. Доктор Пандова е имала хипертония, а според неофициални източници и хронична обструктивна белодробна болест. 61-годишната лекарка остави две деца сираци.

Източник: Блиц

доктор нели пандова
общо: | показване:
Captcha

Оценка на новината

0