loading...
Начало | Анализи | Жестока трагедия разтърси София

Жестока трагедия разтърси София

Анализи 0 Прочетено: 207144 Кратка връзка
Размер на шрифта: Decrease font Enlarge font
Жестока трагедия разтърси София

Психолозите са категорични, че това е само началото

В столицата се разигра жестока трагедия.

 

Възрастен мъж е сложил край на живота си вчера в София.

 

Неговата внучка посочва, че той не е издържал на изолацията, наложена заради епидемията от коронавирус. Жената споделя за случилото се в една от групите в социалната мрежа Фейсбук. 

 

"Дядо ми, който е на 86 години, просто се е заключил в апартамента си и се е самоубил. Не е издържал на изолацията, това също е жертва на коронавируса", пише жената.

 

Психолози признават, че мерките, които много хора са принудени да спазват, водят до депресии, които тепърва ще се проявяват.

Съветът им към по-възрастните и по-лабилните хора да търсят помощта на своите роднини или директно да се обърнат към специалист. 

Социалната изолация заради пандемията от новия коронавирус е вредна за здравето и се равнява на изпушването на 15 цигари дневно.

До това заключение е стигнал британски учен, цитирани от „Дейли стар".

 

Проучвания са установили, че социалната изолация повишава риска от смърт с 30%, подобно на затлъстяването, тютюнопушенето и алкохолизма. Поведенческият учен и професор по социална психология Стивън Райшър съветва британското правителство по премахването на ограничителните мерки.

 

„Проблемът със социалната изолация е самата изолация. За хората е вредно да бъдат изолирани от останалите. Това може да се сравни с изпушването на 15 цигари на ден”, предупреждава експертът.

„Човешките същества са социални животни. За хората да бъдат свързани помежду си е изключително важно не само за психичното здраве, но и за физическото", допълва Райшър.

Източник: blitz.bg

Самоубийство София коронавирус самоилозалия психолози
общо: | показване:
Captcha

Оценка на новината

0