loading...
Начало | Анализи | Херо Мустафа пред премиера: САЩ и България са рамо до рамо!

Херо Мустафа пред премиера: САЩ и България са рамо до рамо!

Анализи 0 Прочетено: 28980 Кратка връзка
Размер на шрифта: Decrease font Enlarge font
Херо Мустафа пред премиера: САЩ и България са рамо до рамо!

Американската посланичка Херо Мустафа и българският премиер Бойко Борисов се обединиха около тезата, че партньорството между САЩ и България е много важно и за двете страни!

На срещата между двамата бяха обсъдени усилията, които България и САЩ полагат в борбата с COVID-19.  Също така в хода на разговора бяха обсъдени и инициативите, които американското посолство подкрепя в помощ на нашата страна по време на извънредното положение.

„Настоящата ситуация изисква да бъдем единни, солидарни и да си помагаме. Така ще успеем да ограничим разпространението на COVID-19, ще бъдат предпазени изложените на риск граждани и ще бъдат излекувани повече болни, застигнати от новия вирус“, отбеляза Борисов.

 

„САЩ и България стоят рамо до рамо, както неотдавна отбеляза държавният секретар Помпео. Нашето стратегическо партньорство продължава с неотслабваща сила. Ние сме по-силни заедно“, заяви Мустафа.

По време на срещата министър-председателят Борисов и посланик Мустафа спазваха социална дистанция и правилата за безопасност като част от ангажимента им в подкрепа на ефективните мерки, предприети от правителството с цел ограничаване на темповете на разпространение на заболяването в България.

Борисов и Мустафа отново подчертаха, че демокрациите ще се справят и с този период на несигурност и ще излязат от него още по-силни.

 

Двамата продължиха също така дискусиите по Стратегическото партньорство между САЩ и България, включващо засилване на общата сигурност и сътрудничество в областта на отбраната, както и укрепване на икономическите и енергийните връзки.

Източник: blitz.bg

Бойко Борисов Херо Мустафа
общо: | показване:
Captcha

Оценка на новината

0