loading...
Начало | Анализи | Ген. Мутафчийски отговори на въпроса за смекчаване на карантината

Ген. Мутафчийски отговори на въпроса за смекчаване на карантината

Анализи 0 Прочетено: 41832 Кратка връзка
Размер на шрифта: Decrease font Enlarge font
Ген. Мутафчийски отговори на въпроса за смекчаване на карантината

Ген. Мутафчийски отговори на въпроса на журналисти кога ще започне разхлабване на мерките. Той заяви, че трудно да произведе подобна новина и добави, че следят ситуацията в Китай, койтое по-напред от нас с два месеца.

Генералът добави, че след като ситуацията покаже, че у нас наистина нещата са овладени, ще започне разхлабване на мерките, но в порядък да не се допуска втори пик или ако има такъв, да бъде нисък.

Шефът на Националният кризисен щаб заяви по време на извънредния брифинг, че влиянието на БЦЖ ваксината не е доказано по никакъв начин.

Той добави, че ежедневно у нас се тестват толкова пациенти, колкото средно в цяла Европа.

Ген. Мутафчийски коментира ситуацията в САЩ и заяви, че тя е крайно неуправляема и нашето желание не е да стигнем до там. Той допълни, че американската система е на повече от 90% готова за подобни трусове, но и тя няна да може да издържи.

Мутафчийски добави, че трябва да се избягват някои внушения.

"Да не си мислим, че ще се оправим, ако започнем да се лигавим с мерките. Не бъркайте заявените намерения с изпълнените намерения. В Австрия са заявени намерения, но от 1-ви май, а сега сме 7-и април", допълни още генерал Мутафчийски, цитиран от БЛИЦ.


Източник: Блиц.бг

Няма етикети за тази новина
общо: | показване:
Captcha

Оценка на новината

0