loading...
Начало | Анализи | Бойко Борисов: Купихме маски за 1 670 000 евро!

Бойко Борисов: Купихме маски за 1 670 000 евро!

Анализи 0 Прочетено: 30870 Кратка връзка
Размер на шрифта: Decrease font Enlarge font
Бойко Борисов: Купихме маски за 1 670 000 евро!

Министър-председателят на България с важни новини от финансов характер! Бойко Борисов разкри последните мерки на правителството в битката срещу кризата, причинена от коронавируса! Ето какво написа:

• На заседание на МС приехме Постановление за определяне на условията и реда за изплащане на компенсации на работодатели с цел запазване на заетостта на работниците и служителите при извънредното положение. Размерът на компенсацията е 60 на сто от осигурителния доход за месец януари 2020 г. за всяко лице, за което е приложен режима за преустановяване на работа или е установено непълно работно време. С тези мерки ще подкрепим заетостта на работници и служители, заети в хотелиерството, ресторантьорството, дейности в областта на културата, спорта и развлеченията, търговията на дребно, пътническия транспорт и други. Работодатели от други икономически сектори също ще могат да получат компенсации, когато със своя заповед са преустановили работа или са въвели непълно работно време във връзка с извънредното положение.

• Днес одобрихме и договор с Китайската национална фармацевтична корпорация за външна търговия за медицински маски тип KN95. Министерството на здравеопазването ще закупи 1 000 000 медицински маски тип на стойност 1 670 000 евро. Този тип маски за лице могат да филтрират частици с 95% ефективност, Те ще бъдат използвани за обезпечаване нуждите на персонала в лечебните заведения, за органите на държавния здравен контрол и за други лица, ангажирани в работата срещу разпространението на коронавируса в България.

Източник: facebook.com

Бойко Борисов
общо: | показване:
Captcha

Оценка на новината

0