loading...
Начало | Анализи | Именита родна диригентка почина в САЩ от коронавируса

Именита родна диригентка почина в САЩ от коронавируса

Българка, която е била на посещение при сина си в Питсбърг, щата Пенсилвания, е починала в резултат на усложнения от COVID-19, съобщиха местните здравни власти, съобщава bg-voice.com. 78-годишната Офелия Русева е починала на 19 март, съобщиха във вторник здравните служби в Алегени каунти, Пенсилвания.
Анализи 0 Прочетено: 42462 Кратка връзка
Размер на шрифта: Decrease font Enlarge font
Именита родна диригентка почина в САЩ от коронавируса

Българка, която е била на посещение при сина си в Питсбърг, щата Пенсилвания, е починала в резултат на усложнения от COVID-19, съобщиха местните здравни власти, съобщава bg-voice.com. 78-годишната Офелия Русева е починала на 19 март, съобщиха във вторник здравните служби в Алегени каунти, Пенсилвания.

Жената е дошла на гости на нейния син Людмил Велев и семейството му. Той също е заразен с коронавирус. Г-н Велев е в спешното отделение на UPMC Presbyterian Hospital в Питсбърг. От там казаха, че е в сериозно, но стабилно състояние и диша с помощта на респиратор.  Офелия Русева е именита диригентка.

През 1982 г. основава женския камерен хор „Арфа“ в София към читалище „Николай Хайтов“. Под нейното ръководство хорът е участвал на много международни фестивали и конкурси и е печелил награди по целия свят. Г-жа Русева е завършила Музикалната академия в София.

Заради пандемията с коронавируса засега няма да има опело, тъй като властите забраняват големи събирания. Приятели на семейството са отворили кампания в платформата gofundme за набиране на средства за погребението на г-жа Русева. 

Източник: Блиц

коронавирус офелия русева
общо: | показване:
Captcha

Оценка на новината

0