loading...
Начало | Анализи | Доц. д-р Мангъров: Лекар и пациент в момента въртят телефонна любов!

Доц. д-р Мангъров: Лекар и пациент в момента въртят телефонна любов!

Анализи 0 Прочетено: 26334 Кратка връзка
Размер на шрифта: Decrease font Enlarge font
Доц. д-р Мангъров: Лекар и пациент в момента въртят телефонна любов!

Доц. д-р Атанас Мангъров, началник на Детската клиника в Инфекциозна болница - София и част от Медицинския съвет към МС заяви пред Нова телевизия, че Съветът няма за цел да се конфронтира с някой.

„При начина, по който се действа в момента, епидемиологичният надзор е оставен настрана. Не се правят усилия да се установи какво е действителното състояние на коронавируса в страната“, каза той.

„Сега, ако някой вдигне температура, се звъни на личния лекар, но той не го преглежда, а си правят телефонна любов и го препраща да се изследва“, обясни медикът. „И тук се получава един пълен хаос. Ако е особено едно дете, то трябва да бъде прегледано и затова трябва да се правят бързите тестове, за да има някаква яснота какво се случва“, каза доц. д-р Мангъров.

Според него всеки, който е с респираторни инфекции, трябва да се изследва.

Симптомите на коронавируса са грипоподобни, напомни доц. д-р Мангъров. "Сега обаче не е нужно всеки да изпада в паника", каза той и пак заяви: "За да сте сигурни какво карате, трябва при всякакви симптоми да се изследвате".

На въпрос ще издържи ли здравната ни система, ако България прибегне към един групов имунитет, доц. д-р Мангъров каза, че това няма да се случи категорично.

Източник: novini.bg

д-р Мангъров
общо: | показване:
Captcha

Оценка на новината

0