loading...
Начало | Анализи | Министър Каракачанов се тества за коронавирус: Вижте резултата!

Министър Каракачанов се тества за коронавирус: Вижте резултата!

Анализи 0 Прочетено: 22428 Кратка връзка
Размер на шрифта: Decrease font Enlarge font
Министър Каракачанов се тества за коронавирус: Вижте резултата!

И военният министър Красимир Каракачанов си е направил тест за коронавирус. Това е станало преди пет дни. Резултатът е бил отрицателен, каза той в предаването „Плюс-минус“ по Нова Тв.

„Благодарение на мерките, които взе правителството, разпространението на кроонавируса е много по-малко от другите държави. Засега основната цел е да предпазим населението, колкото се може по-малко хора да бъдат заразени, а евентуалните жертви – минимални. Но това ще мине. Отсега е разумно обаче да се мисли за икономическите мерки“, коментира той ситуацията с COVID-19.

Каракачанов обясни, че от ВМРО имат свои предложения за икономическите мерки за справяне. Напомни, че трябва да се направи всичко възможно. Не въпрос защо партията му предлага мерки, след като вече такива са били обявени от правителството, министърът каза:

„Мерките, които предприе правителството, са добри. Ние предлагаме по-гъвкав подход, включително и ваучери за туристически курорти. Основен бизнес в България е туризмът. В момента, в който падне извънредното положение, вместо да се юрнат в чуждите държави, българите да ползват българските услуги“, даде пример той.

По думите ми след коронавируса трябва така да завъртим колелото, че парите отново да се върнат в българската икономика.

Един от акцентите, изтъкнати от Каракачанов, беше защо се оказва, че у нас няма производство в много сфери. Изтъкна, че главно произвеждаме пшеница, царевица, слънчоглед.

„Няма го зеленчукопроизводстово овощарството, животновъдството, няма я и преработвателната промишленост, която да задържи хората в малките населени места“, коментира той.

Военният министър отново коментира в кои случаи армията би се включила в извънредното положение.

„Веднага можем да изпратим 400 човека от армията за охрана на границата и така да освободим ресурс за МВР. За охрана на АЕЦ „Козлодуй“, да проверява документи, да подпомага МВР“, посочи Каракачанов.

Източник: novini.bg

Красимир Каракачанов
общо: | показване:
Captcha

Оценка на новината

0