loading...
Начало | Анализи | Министър Младенов разкри каква е настоящата ситуация на границата!

Министър Младенов разкри каква е настоящата ситуация на границата!

Анализи 0 Прочетено: 33516 Кратка връзка
Размер на шрифта: Decrease font Enlarge font
Министър Младенов разкри каква е настоящата ситуация на границата!

Младен Маринов следи изкъсо ситуацията с мигрантите и ако е необходимо, взима нужните мерки!

„Благодаря на Хърватското председателство за бързата реакция. Наистина срещата е наложителна в тази ситуация. Темата, която ще обсъждаме днес, е ясна – ескалацията по гръцката граница и ситуацията с мигрантите, които се насочват към Гърция и към България – страни на първа линия“.

Това коментира министър Младен Маринов преди началото на извънредното заседание на Съвет „Правосъдие и вътрешни работи“ в Брюксел, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Министърът на вътрешните работи разкри, че към настоящия момент ситуацията на българо-турската граница не е променена особено в сравнение с тази от последните няколко месеца. Има само единични опити за преминаване, осуетени от „Гранична полиция“.

„Там, където в момента е кризата, се събират трите граници – българска, гръцка и турска, това е на 30-40 км от нашата граница. Затова сме със засилена бдителност по отношение на кризата в Гърция и предприехме допълните мерки за адекватна реакция в случай на усложнена ситуация“.

Маринов разкри още, че ще предложи да бъдат отпуснати средства, които касаят окомплектоването на личния състав – за командировки, за укрепване на материално-техническата база и повишаване на мобилността на състава за действие при криза, когато се нарушават външните граници на Европа.

 

Министърът припомни, че България винаги е поддържала политика за по-ефективно връщане на мигрантите.

Източник: blitz.bg

Младен Маринов
общо: | показване:
Captcha

Оценка на новината

0