loading...
Начало | Анализи | Премиерът Борисов обяви: Винетки за София и Варна няма да има!

Премиерът Борисов обяви: Винетки за София и Варна няма да има!

Анализи 0 Прочетено: 25956 Кратка връзка
Размер на шрифта: Decrease font Enlarge font
Премиерът Борисов обяви: Винетки за София и Варна няма да има!

Бойко Борисов каза тежката си дума. Той спази обещанието си и извади София и Варна от винетния обхват!

Винетни такси за пътищата на територията на София и Варна няма да има. Това обяви в парламента премиерът Бойко Борисов по време на изслушването, поискано от БСП. Малко по-късно Борисов го повтори и на заседанието на Министерския съвет.

„Както обещах в парламента, ще започнем с точка А 26 за републиканските пътища с винетна такса. Вадим от обхвата София и Варна, а за другите населени места сме в диалог с общините“, каза премиерът пред министрите и медиите.

Преди това Борисов увери и депутатите, че още на днешното заседание на кабинета ще бъдат извадени от обхвата на системата 115 километра от пътищата в София и 40 от тези във Варна. Така хората, пътуващи от някои квартали към центъра, да не дължат такса. „Още днес ще бъде променено решението на Министерски съвет“, увери премиерът.

Той допълни, че в момента се води диалог по темата и с други общини.

„Не си спомням нито една реформа на БСП за 100 години управление. Ако е било лесно, вие да сте въвели тол системата“, каза Борисов.

 

Министър-председателят на България увери, че с въвеждането на тол системата ще се подобри събирането на таксите, а парите ще отидат за поддръжка на пътищата.

Източник: dariknews.bg

Бойко Борисов
общо: | показване:
Captcha

Оценка на новината

0