loading...
Начало | Анализи | Коронавирус в България? Мъж на 32 се върна от Италия във влошено здраве

Коронавирус в България? Мъж на 32 се върна от Италия във влошено здраве

Анализи 0 Прочетено: 21798 Кратка връзка
Размер на шрифта: Decrease font Enlarge font
Коронавирус в България? Мъж на 32 се върна от Италия във влошено здраве

Мъж на 32 години от Велинград, пристигнал от Италия, е транспортиран до МБАЛ - Пазарджик днес след обяд, за да му бъде направена консултация в държавната болница за евентуална вероятност за зараза от коронавирус. Това бе съобщено от директорът на РЗИ - Пазарджик д-р Фани Петрова на провелото се днес извънредно заседание на Областния щаб за борба с коронавирус, свикано от областният управител.

Мъжът се почувствал неразположен и вдигнал температура след като се прибрал от Италия. Обърнал се към личния си лекар, но не се повлиял от назначеното му лечение, в резултат на което днес сутринта на тел. 112 е подаден сигнал. Незабавно са предприети мерки за довеждането му в МБАЛ - Пазарджик с линейка и след прегледа тук ще стане ясно как ще се проведе хоспитализацията и лечението му.

На заседанието е съобщено още, че от осем дни се наблюдава студентка от Пазарджик в Китай, но до момента няма признаци на заболяването. Под доброволна карантина са петима ученика и двама учители от СОУ "Димитър Гачев" в Пазарджик, които са върнати от Италия във вторник след еднодневен престой. До момента няма влошаване на здравословното им състояние.

По думите на участниците в Областния щаб няма основание за паника, но е необходимо хората да бъдат отговорни към собственото си здраве и здравето на околните.
На страницата на РЗИ - Пазарджик са публикувани всички мерки, които трябва да предприемат болници, лекари, пътувалите зад граница и всички граждани.

Източник: novini.bg

коронавирус
общо: | показване:
Captcha

Оценка на новината

0