loading...
Начало | Анализи | Щракнаха белезници на болничен шеф

Щракнаха белезници на болничен шеф

Анализи 0 Прочетено: 39186 Кратка връзка
Размер на шрифта: Decrease font Enlarge font
Щракнаха белезници на болничен шеф

В ареста са и още двама служители

Директорът на болницата в Раднево е била арестувана за присвояване на средства в особено големи размери и безстопанственост.

 

Заедно с нея в ареста са служебният шофьор и началник „Личен състав“. Главната счетоводителка на болницата е под домашен арест.

 

Миналата седмица ДАНС и Прокуратурата започнаха проверка в здравното заведение по сигнал на кмета заради тежкото финансово състояние. Вече месеци наред почти всички лекари и медицински сестри в болницата в Раднево не получават заплатите си.

 

В същото време стана ясно, че четирима от администрацията - секретарка, шофьор, и главен счетоводител, са се разписвали под многократно надхвърлящи обичайните заплати суми. До момента са установени 79 граждански договори с 10 лица, с които е източвано здравното заведение.

 

Шофьорът и секретарката са си купили апартамент, два автомобила и златни накити. Нанесените щети са за близо половин милион лева.

Обвинението за пране на пари е спрямо две лица за това, че в съучастие са придобили имущество, парична сума в общ размер 192 399 лв. и са я преобразували в друго имущество, като са знаели или са предполагали, че е придобита от престъпление.

 

„Обвинението е за длъжностно присвояване и за присвояване на чужди пари, собственост на лечебното заведение, в размер на 83 862 лв. В механизма на присвоителните действия е ползвано основание за плащане на парични суми по граждански договори с лица, без да е изпълняван предмета на гражданските договори“, заяви наблюдаващия прокурор Емилия Вакарелска.

Източник: pik.bg

Арест прокуратура Раднево присвояване на финансови средства
общо: | показване:
Captcha

Оценка на новината

0