loading...
Начало | Анализи | Бойко Борисов с невероятни разкрития за АМ "Европа"!

Бойко Борисов с невероятни разкрития за АМ "Европа"!

Анализи 0 Прочетено: 33642 Кратка връзка
Размер на шрифта: Decrease font Enlarge font
Бойко Борисов с невероятни разкрития за АМ "Европа"!

Бойко Борисов за пръв път си позволи да разкрие подробности около строежа на едно от най-важните ни съоръжение за в бъдеще - АМ "Европа"!

Премиерът Борисов коментира във Фейсбук какво е положението с АМ "Европа" и как върви изграждането й.

„Строителство на АМ „Европа“ между Калотина и Драгоман. Лотът е на стойност 165 млн. лв. и ще бъде готов до януари 2022 г. Когато магистралата е готова, българите ще пътуват по-бързо и удобно за Западна Европа, а нашата страна ще стане по-леснодостъпна за чужденците. При проектирането на магистралата сме предвидили мерки за опазване на околната среда. В изпълнение на екологичните мерки на трасето ще бъде изграден екотунел за едри бозайници с ширина 40 м с почвена покривка, позволяваща засаждането на дървета и 3-метрова плътна шумозащитна ограда намаляваща светлинното и шумовото въздействие от преминаващите автомобили.“, написа Борисов в социалната мрежа.

„Доволен съм от напредъка на строителството на АМ „Европа“. В момента се работи активно по 2 лота. Между Драгоман – Сливница е свършена много работа, построени са всички големи съоръжения и на места вече е положен асфалт. Този участък e с дължина 17 км и ще е готов до края на лятото. За нас запазването на природата винаги е било важно. В района на строителството на магистралата се спазват всички екологични мерки и компенсаторно се залесява. Проверих и изграждането на участъка между ГКПП „Калотина“ и Драгоман, чието строителство започна в началото на месеца. 14,5-километровата отсечка ще бъде готова в началото на 2022 г. За да бъдат облекчени пътуващите по транспортния Коридор № 10, съвсем скоро ще започне разширяване и модернизиране на граничния пункт „Калотина“. За удобство на пътуващите ще увеличим капацитета му, за да отговаря на магистралния трафик.“, допълни той.

Източник: facebook

Бойко Борисов АМ Европа
общо: | показване:
Captcha

Оценка на новината

0