loading...
Начало | Анализи | Цвета Караянчева нападна президента: Радев изпълнява "Разделяй и владей"!

Цвета Караянчева нападна президента: Радев изпълнява "Разделяй и владей"!

Анализи 0 Прочетено: 27468 Кратка връзка
Размер на шрифта: Decrease font Enlarge font
Цвета Караянчева нападна президента: Радев изпълнява "Разделяй и владей"!

Разделението на нацията, за което Румен Радев работи вече трета година в Президентството, тази вечер даде отровните си плодове пред паметника на Апостола. С освирквания и грозни дюдюкания няколкостотин човека, поведени от президента, оскверниха по безподобен начин паметта на Левски в ден, когато уж трябваше да сме единни в преклонението. Това написа председателят на Народното събрание Цвета Караянчева в профила си в социалната мрежа Фейсбук.

„Неее, няма да допуснем политизация, кълняха се вчера организаторите на шествието от "Дондуков" 2 до паметника. Защо ли никой не беше изненадан, когато екнаха режисираните скандирания „Мафия“ и „Радев“? Заради нечии болезнени амбиции и дребнаво озлобление доведената тълпа оскверни демонстративно историческата ни памет, последните останали нишки патриотизъм, които ни обединяват, и в крайна сметка - паметта на Апостола на свободата. Защото на някои им беше по-важно да разчистват лични сметки и да бълват омраза, вместо да преклонят глави пред една от последните ни останали национални икони“, пита се тя.

„Разделяй и владей“ е една от най-циничните политически максими през вековете. Тази вечер президентът Радев доказа, че няма да се поколебае да дълбае разделителни линии дори пред паметника на Левски. Обаче втората част, поне тази вечер, за негово съжаление, му се изплъзна. Защото тази вечер демонстрира също, че той не знае какво е тълпа и няма идея как да я контролира. Явно на този етап стратегията му ще е да руши. Да пали фитила, независимо какво ще изгори. Да гори там Левски, да гори националното самосъзнание, да горят последните мостове на единството на българите…“, продължава Караянчева

„Ясно е как историята ще запомни този поход срещу душата на нацията. Но това е в бъдещето. Така, както сме тръгнали, повече трябва да се боим за утрешния ден“, написа още председателят на парламента.

Източник: novini.bg

Румен Радев Цвета Караянчева
общо: | показване:
Captcha

Оценка на новината

0