loading...
Начало | Анализи | Йорданка Фандъкова: Апостолът на свободата стана Апостол на сърцата!

Йорданка Фандъкова: Апостолът на свободата стана Апостол на сърцата!

Анализи 0 Прочетено: 27090 Кратка връзка
Размер на шрифта: Decrease font Enlarge font
Йорданка Фандъкова: Апостолът на свободата стана Апостол на сърцата!

Преди 147 г. на това място Васил Иванов Кунчев извървява последните си земни стъпки и вместо смърт среща безсмъртие и вечна слава. Той запалва факелът на свободата. Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова по време на встъпителното си слово по време на възпоменателната церемония пред паметника на Васил Левски в столицата, предаде репортер на Novini.bg.

"За по-малко от три години Васил Левски създава огромен брой тайни революционни комитети из цяла България. Обикаля я стъпка по стъпка, град по град. Научава я име по име, влиза от душа в душа и създава това, което до момента изглежда немилимо - народният стремеж към свобода. Залавя се да работи по чисто български в Българско, а не да се облягаме на вънкашни думи. Делото на Левски е преломно и величаво", заяви Фандъкова.

Тя припомни, че делото му е преломно и величаво. „С делата си Апостолът на свободата става Апостол на сърцата, който с примера си изтрива страха. Той сее семената на надеждата и любовта към Отечеството“, заяви тя.

"За Отечеството работя, байо. Кажи ти моите и аз твоите кривини, па да се поправим и всички да вървим наедно", пише Левски на своите другари. Днес, когато кривиците ни отдалечават един от друг и скриват целта, към която вървим като общество, да си спомним думите на Левски. Не успеем ли да прескочим през егото си, спрем ли до него, значи не сме готови за народното дело, а Левският скок е да прескочиш себе си", каза още Фандъкова.

„Днес трябва да помним, че белият лист, на който пишем историята си, стои пред нас и трябва да пишем в него“, каза още Фандъкова.

Източник: novini.bg

Васил Левски Йорданка Фандъкова
общо: | показване:
Captcha

Оценка на новината

0