loading...
Начало | Анализи | Сирене-менте залива пазара (Пробутват ни го със 72% вода)

Сирене-менте залива пазара (Пробутват ни го със 72% вода)

Агенцията по безопасност на храните извърши проверка на качеството на сиренето в търговската мрежа. Бяха изследвани осем марки сирене. При три от тях бяха открити нарушения – повече вода от допустимото, както и немлечни мазнини.
Анализи 0 Прочетено: 19404 Кратка връзка
Размер на шрифта: Decrease font Enlarge font
Сирене-менте залива пазара (Пробутват ни го със 72% вода)

Агенцията по безопасност на храните извърши проверка на качеството на сиренето в търговската мрежа. Бяха изследвани осем марки сирене. При три от тях бяха открити нарушения – повече вода от допустимото, както и немлечни мазнини. 

 

„Три от осем взети проби показват отклонения от показателите. Те се изразяват основно в отклонения във водното съдържание на продукта. Рекордът е 72% съдържание на вода. Едно от сирената показа наличие на немлечни мазнини, което е недопустимо съгласно законодателството за влагане в продукт, който е посочен като сирене“, коментира Кремена Стоева от БАБХ. 


„Законът не дава ясно обяснение кое нарушение по какъв начин да бъде санкционирано. Решението за това се взема в течение на проверките в зависимост от установяването на нарушителя, вината и тежестта на самото нарушение“, добави тя. 

Източник: Ретро

сирене сирене-менте
общо: | показване:
Captcha

Оценка на новината

0