loading...
Начало | Анализи | Главен прокурор Гешев изиска от ДАНС цялостна проверка на приватизационния процес!

Главен прокурор Гешев изиска от ДАНС цялостна проверка на приватизационния процес!

Анализи 0 Прочетено: 11844 Кратка връзка
Размер на шрифта: Decrease font Enlarge font
Главен прокурор Гешев изиска от ДАНС цялостна проверка на приватизационния процес!

Иван Гешев се е заел със задачата да следи изкъсо какво се случва в държавата и дали се спазва законът!

 

Цялостна проверка на приватизационния процес е възложил на ДАНС главен прокурор Иван Гешев. Това включва проверка и на последващия контрол от отговарящите за това министерства, ведомства и други държавни структури.

Проверката обхваща абсолютно всички приватизационни сделки, извършването на плащания по тях, независимо от вида на платежните средства, както и всички предприети действия по осъществяването на следприватизационния надзор. ДАНС има задачата да установи събрани ли са предвидените в приватизационните договори неустойки, обезщетения, лихви и банкови гаранции в случай на тяхното частично или цялостно неизпълнение. Трябва да се провери и извършени ли са действия по разваляне на приватизационните договори, ако те не са изпълнени.

Ще бъде проверена основно цялата документация по следприватизационния контрол, ще се установи дали всички договори са спазени и са отразени в публичния регистър.

Трябва да бъде извършен и анализ на одитните доклади на Сметната палата и да се провери какви действия са били предприети по изпълнението на дадените указания.

Източник: nova.bg

ДАНС Иван Гешев
общо: | показване:
Captcha

Оценка на новината

0