loading...
Начало | Анализи | Българин се върна от Пекин и веднага отиде в болница! (Има ли коронавируса?)

Българин се върна от Пекин и веднага отиде в болница! (Има ли коронавируса?)

Анализи 0 Прочетено: 31752 Кратка връзка
Размер на шрифта: Decrease font Enlarge font
Българин се върна от Пекин и веднага отиде в болница! (Има ли коронавируса?)

Българин, завърнал се от Пекин е потърсил помощ в инфекциозната клиника на ВМА.

Според лекарите симптомите му не приличат на китайския коронавирус. За кратко мъжът е поставен под домашна карантина, но след това е бил приет в клиниката за наблюдение, предаде БНТ.

Така ще се избегнат евентуални усложнения, защото мъжът има и други заболявания.

ВМА е в готовност да изолира пациенти със съмнения за китайски коронавирус. Клиниката разполага със специална носилка и изолатор.

За момента обаче Националната грипна лаборатория не може да изследва проби със съмнения за китайски коронавирус, защото не разполага с реактиви.

Проф. Нели Корсун, завеждащ Национална грипна лаборатория, съобщи: "Без тези реактиви можем да изследваме други коронавируси и други респираторни вируси, но специално за този ще имаме готовност следващата седмица".

"При множество такива случаи се освобождава целият този етаж. Целият този етаж почва да работи за коронавирусната инфекция. А при много повече от обема на този етаж, който е от 15 човека - оправяме цялата болница и болницата става само за работа с новия коронавирус", съобщи полк. доц Георги Попов, началник Катедра "Инфекциозни болести" във ВМА.

Източник: vesti.bg

коронавирус
общо: | показване:
Captcha

Оценка на новината

0