loading...
Начало | Анализи | Британските власти са в паника заради терористична атака в…

Британските власти са в паника заради терористична атака в…

Анализи 0 Прочетено: 27468 Кратка връзка
Размер на шрифта: Decrease font Enlarge font
Британските власти са в паника заради терористична атака в…

Затворите са благодатна почва за радикализиране на екстремисти

Британските власти са в паника заради терористична атака в затвор.

 

Нападението на двама от задържаните срещу служители на британския затвор със строг режим "Уайтмур", източна Англия, се разследва като терористична атака, отбелязва британската полиция, цитирана от „Ройтерс“.

 

 

Делото е поето от контратерористичния полицейски отдел. В сутрешните часове двама затворници, облечени в жилетки, имитиращи пояси с взривни вещества, и въоръжени с "импровизирано хладно оръжие", атакували надзирателите. Петима от тях пострадали, но в крайна сметка успели да сломят съпротивата на нападателите и да ги задържат, се казва в съобщението.

 

Петимата пострадали вече са изписани от болницата. Според Би Би Си единият от нападателите излежавал присъда за тероризъм. Някои медии го идентифицираха като Бръстъм Зиамани, на 24 години, осъден през 2015 г. заради подготвян план да обезглави британски войник.

 

През 2016 г. британските власти обявиха, че ще изолират радикални ислямисти в специални отделения в затвори със строг режим, за да ограничат възможностите им да влияят на други затворници, поради нарасналите опасения, че затворите са благодатна почва за радикализиране на екстремисти.

Източник: blitz.bg

Великобритания затвор Терористичен акт терористично нападение
общо: | показване:
Captcha

Оценка на новината

0