loading...
Начало | Анализи | Това се казва отмъщение! Те го уволниха, а той открадна цял милион от тях

Това се казва отмъщение! Те го уволниха, а той открадна цял милион от тях

Анализи 0 Прочетено: 36036 Кратка връзка
Размер на шрифта: Decrease font Enlarge font
Това се казва отмъщение! Те го уволниха, а той открадна цял милион от тях

Френски предприемач, един от основателите на стартираща компания за цифрови технологии, открадна 1,1 милиона евро от фирмата като отмъщение за уволнението си, съобщава вестник Le Parisien, цитиран от Агенция "Фокус".

Компанията е създадена в региона на Париж през 2013 г. и е оперирала, получавайки все по-големи печалби. Постепенно в нейното ръководство обаче възниква силен конфликт поради различия във възгледите за стратегията за развитие. В резултат един от създателите на компанията е бил уволнен. Специалистът по електроника и дигитални технологии напуска страната с цел да си намери работа в чужбина.

Работейки извън Франция, той успява да открадне 182 биткойни от компанията, чиято стойност се равнява на 1,1 млн. евро. Това е третата по големина кражба на криптовалута в историята на съвременна Франция. Незаконната операция е извършена в периода от декември 2018 г. до януари 2019 г.

Специалистът е познавал добре характеристиките на електронната система на компанията, пояснява изданието. Във връзка с кражбата ръководството на компанията е подало жалба в Службата за борба с киберпрестъпността на парижкия прокурор. В рамките на няколко месеца нейните специалисти разбрали къде са откраднатите средства. 

На 22 декември 37-годишен мъж е бил задържан след завръщането си от чужбина. Прокуратурата го обвини в присвояване на пари като част от престъпна група, в изпиране на тези средства, в неправомерен достъп до система за автоматична обработка на данни и престъпно манипулиране на данни в нея. 

Източник: vesti.bg

криптовалути
общо: | показване:
Captcha

Оценка на новината

0