loading...
Начало | Анализи | Арестуваха екскмета на Ихтиман

Арестуваха екскмета на Ихтиман

Директорът на професионалната гимназия в е арестуван зрелищно от ГДБОП за рушвет. Димитър Бонев е бил закопчан в петък в автомобил с белязани 5000 лева, пише в. "Телеграф".
Анализи 0 Прочетено: 33138 Кратка връзка
Размер на шрифта: Decrease font Enlarge font
Арестуваха екскмета на Ихтиман

Директорът на професионалната гимназия в е арестуван зрелищно от ГДБОП за рушвет. Димитър Бонев е бил закопчан в петък в автомобил с белязани 5000 лева, пише в. "Телеграф".

 

Той е бивш кмет на Ихтиман, а от две години е шеф на държавното училище. Новината потвърдиха за изданието от МВР и прокуратурата. От държавното обвинение потвърдиха, че заедно с училищния директор е задържан и посредникът, който уговарял подкупа.

 

На двамата са наложени мерки за неотклонение 72 часа арест и са им повдигнати обвинения, като на Бонев е за искане и получаване на подкуп. Бонев бил назначен наскоро за директор на гимназия "Васил Левски" в Ихтиман и се ползвал с отлична репутация.

 

Училището е сред най-добрите в града и освен това има земеделски земи, които отдават под аренда. Преди около три месеца обаче, в ГДБОП постъпва сигнал от арендатор, че е изнудван от Бонев за 5000 лв., за да не му прекрати договора, а да го удължи.

 

Антимафиотите незабавно започнали да следят действията на директора, като използвали и специални разузнавателни средства, издават от прокуратурата. Така след около три месеца разговори за сумата, в които участвал и посредник - местен бизнесмен, настъпил моментът за даване на рушвета. Срещата била пред блок в Ихтиман.

 

След като Бонев взел белязаните 5000 лв., седнал в автомобила си и потеглил, ГДБОП го арестували. Очаква се Градският съд да реши дали да остави Бонев и авера му в ареста или да ги освободи.

Източник: Блиц

Арест кмет
общо: | показване:
Captcha

Оценка на новината

0