loading...
Начало | Анализи | Не е за вярване какво извадиха от казана с храна в детска кухня във Варна

Не е за вярване какво извадиха от казана с храна в детска кухня във Варна

Анализи 0 Прочетено: 38052 Кратка връзка
Размер на шрифта: Decrease font Enlarge font
Не е за вярване какво извадиха от казана с храна в детска кухня във Варна Снимка: S. Encheva, Фейсбук

По случая тече проверка


Майка от Варна не намира думи, за да изрази възмущението и неприятната си изненада от това, което служителка на детска кухня, е извадила от казана с храна за децата.

 

Тя споделя, че служителката изкарала от казана с храната на децата парчета стъкло.

 

Случката е от 14 декември, а мястото е детска кухня "Карамфил". Снимката и информация по случая бяха споделени от притеснена майка в една от варненските групи, пише Нова Варна. 

 

Тя е била последна на опашка от 150 майки, когато жената, ангажирана с разсипването на храната, е извадила две големи парчета стъкло от кухненския съд с десерт за децата.

 

От дирекция “Здравеопазване” към Община Варна съобщиха, че има подаден сигнал за случая и че веднага е извършен оглед на обекта за раздаване на храна “Карамфил”. От Общината допълват, че е сформирана комисия за изясняване на случая, има изискани писмени обяснения от служителите, пряко ангажирани с приготвянето и раздаването на храната.

 

Ако бъдат установени нарушения, виновните ще бъдат наказани. Предстои да бъде извършен инструктаж на целия персонал, ангажиран с приготвянето и раздаването на храната. Според получената информация в обекта не са били констатирани други подобни нарушения.

 

От Областната дирекция по безопасност на храните във Варна не са получавали сигнал за случая, каза д-р Златина Димова. Очаква се специалистите от ОДБХ да извършат проверка и апелират потърпевшите граждани да подават сигнали до тях.

Източник: blitz.bg

Варна храна детска кухня ОДБХ
общо: | показване:
Captcha

Оценка на новината

0