loading...
Начало | Анализи | Жена осъди "Топлофикация" за 80 хиляди лева

Жена осъди "Топлофикация" за 80 хиляди лева

Анализи 0 Прочетено: 31500 Кратка връзка
Размер на шрифта: Decrease font Enlarge font
Жена осъди "Топлофикация" за 80 хиляди лева

Наргиз Юсеинова е претърпяла седем оперативни интервенции

„Топлофикация“-Русе, бе осъдена да плати обезщетение в размер на 80 хиляди лева на жена, паднала в изкоп на фирмата с вряла вода.

 

Окръжният съд в Русе уважи изцяло предявените искове и осъди топлофикационното дружество в града да плати на 45-годишната Наргиз Юсеинова обезщетение за имуществени и неимуществени вреди, съобщи БНР.

 

Случаят е от 1 декември миналата година, когато жената пропада в необезопасен изкоп с вряла вода в квартал „Здравец-Изток“. Благодарение на бързата реакция на съпруга ѝ е извадена жива от ямата, но с множество изгаряния по тялото.

 

Седем оперативни интервенции е претърпяла Наргиз Юсеинова, а болките и страданията ѝ продължават и до днес. Това е причината съдът да уважи претенцията ѝ към „Топлофикация Русе“ в пълен размер.

 

В мотивите си съдът коментира всички доказателства по делото и установява, че е налице бездействие на служителите на топлофикацията, които не са обезопасили изкопа и въпреки инцидента, мерки са взети едва на следващия ден вечерта.

 

Магистратите допълват, че дори към настоящия момент не е променена тази практика и организация на работа, лишена от логика, отговорност и ангажираност към опазването на здравето и живота на гражданите.

Източник: blitz.bg

обезщетение Наргиз Юсеинова "Топлофикация"-Русе
общо: | показване:
Captcha

Оценка на новината

0