loading...
Начало | Анализи | Следователи обискират офиси на "Фолксваген"

Следователи обискират офиси на "Фолксваген"

Анализи 0 Прочетено: 29232 Кратка връзка
Размер на шрифта: Decrease font Enlarge font
Следователи обискират офиси на "Фолксваген"

Изглежда скандалът се разраства

Следователи от прокуратурата в Брауншвайг претърсват бизнес помещения на "Фолксваген" във Волфсбург.

 

Това съобщава Ханделсблат. Причината е разследването срещу отделни обвиняеми, свързани с дизелови превозни средства с двигатели от тип EA 288, заяви компанията.

 

Твърденията се основават на технически факти, които самият компетентен орган за разследване и лицензиране разкри на ранен етап. "Фолксваген" си сътрудничи с прокуратурата, въпреки че компанията счита тяхното юридическо тълкуване и произтичащото от него разследване за неоснователни.

 

Двигателят с обозначението EA 288 е уличен за централен обект в манипулациите с отделяни емисии. Говорител на VW заяви, че това не е разследване срещу самата компания, а срещу лица, „далеч под борда“, предаде Нова телевизия.

 

През септември тази година за пръв път възникна подозрението, че двигателят тип EA 288 вероятно е модифициран с цел манипулация.  "Фолксваген" призна през септември 2015 г., че е манипулирал дизеловите емисии на изгорели газове със специален софтуер. 

 

Това е гарантирало, че дизеловите автомобили спазват границите за азотния оксид на тестуването, но на пътя токсичните емисии са многократно повече. Процеса по скандала е струвал на групата досега повече от 30 милиарда евро.

 

Поради обявените манипулации на по-стария тип двигател EA 189, помещенията на фабриката на VW във Волфсбург вече бяха претърсени десетки пъти.

Източник: blitz.bg

Фолксваген вредни емисии претърсване на офиси
общо: | показване:
Captcha

Оценка на новината

0