loading...
Начало | Анализи | Внимание! Родни търговци ни цакат с пари във Фейсбук

Внимание! Родни търговци ни цакат с пари във Фейсбук

Анализи 0 Прочетено: 39816 Кратка връзка
Размер на шрифта: Decrease font Enlarge font
Внимание! Родни търговци ни цакат с пари във Фейсбук

Пазете се да не попаднете в клопката

Криминалисти алармират, че е в ход поредната измама в интернет пространството.

 

Те посочват, че мними онлайн търговци заобикалят закона като продават стоки през „Фейсбук” страници, а не през интернет магазини, предава bTV.

 

Така те освен че не дават гаранция на потребителите за стоките, ощетяват и хазната, като не плащат данъци. Владимира Крумова пазарува онлайн от години, тъй като е по-удобно и има по-голямо разнообразие от продукти.

 

Възползва се и от предложения във „Фейсбук” страници. Последно си купува яке от една от страниците. Доставката е с куриер, на който с наложен платеж се дават парите.

 

„Изпратих им адрес за доставка, получих якето без опция за преглед и тест, взех го във вкъщи и когато разопаковах пакета, видях, че има пълно разминаване с това, което аз съм искала и като цвят и като размер”, разказва Владимира.

 

При опита за рекламация администраторът на „Фейсбук” страницата ѝ казва, че няма проблем да получи парите обратно. Адресът е във Враца, а доставката пак трябва да е за нейна сметка. На следващия ден Владимира получава обаждане с викове и крясъци от жена, която също не е доволна от това, което е получила.

 

Жената от телефона също се оказва клиент. Поръчала си якето, но не от търговската „Фейсбук” страница, а от личен профил. А Владимира се оказва част от схема, срещу която е заведена жалба за измама.

Източник: blitz.bg

измама пари фейсбук търговци мними търговци куриер
общо: | показване:
Captcha

Оценка на новината

0