loading...
Начало | Анализи | Майката на фаталната рейнджърка Деси застана очи в очи с убиеца на дъщеря й и поиска…

Майката на фаталната рейнджърка Деси застана очи в очи с убиеца на дъщеря й и поиска…

Анализи 0 Прочетено: 26838 Кратка връзка
Размер на шрифта: Decrease font Enlarge font
Майката на фаталната рейнджърка Деси застана очи в очи с убиеца на дъщеря й и поиска…

Каменов поиска делото да се гледа по особените правила

Днес обвиненият в убийството на военнослужещата Десислава Стоянова в Сопот – Светослав Каменов, се изправи пред Окръжен съд-Пловдив.

 

По време на разпоредителното заседание лице в лице се изправиха за първи път майката на Десислава и соченият за убиеца й. Йонка Нитова, чрез адвоката си депозира два частни иска срещу Каменов, предава trafficnews.bg.

 

Единият за причинени имуществени вреди от 1276 лева, която е кредит наследен от майката. Вторият иск е за неимуществени вреди, а именно 150 хиляди лева. След съвещание съдът прие частично исковете. Магистратите уважиха единствено иска за неимуществени вреди, тъй като втория иск не е предмет на престъплението.

 

Съдът конституира Нитова като частен обвинител. Защитата на Каменов изрично се противопостави на гражданските искове, тъй като според нея ще се утежни процесът, ако се разглеждат съвместно. Искането й обаче не бе уважено.

 

Пред магистратите адвокат Снежана Почева заяви, че клиентът й желае делото да се гледа по особените правила, и именно да се разпитат само определен кръг от свидетели, а не всички от списъка от досъдебното производство.

 

Поради тази причина процесът ще се гледа по съкратената процедура, но обвиняемият няма да се ползва от привилегията за намаляване на наказанието с 1/3. Така през декември Каменов отново ще се изправи пред съда. Тогава ще бъдат изслушани всички свидетели и вещи лица. Обвиняемият също ще даде пълни обяснения по случая.

Източник: blitz.bg

Убийство Десислава Стоянова рейнджър Сопот Светослав Каменов
общо: | показване:
Captcha

Оценка на новината

0