loading...
Начало | Анализи | Откриха колети с контрабандни цигари

Откриха колети с контрабандни цигари

Анализи 0 Прочетено: 32130 Кратка връзка
Размер на шрифта: Decrease font Enlarge font
Откриха колети с контрабандни цигари

2325 кутии (46 500 къса) цигари при четири проверки задържаха митнически служители от ГД „Митническо разузнаване и разследване“ в района на София. Това съобщиха от пресцентъра на Агенция „Митници“. Цигарите пътували с пратки за Обединеното Кралство в нарушение на Закона за акцизите и данъчните складове (ЗАДС).

1386 кутии цигари с български бандерол, укрити в панели откриха митнически служители от ГД „Митническо разузнаване и разследване“ при проверка на товар от сандвич панели. Стоката трябвало да пътува от София към Великобритания в четири кашона. При проверка на 30 октомври 2019 г. в района на София митническите служители установяват, че в 11 от общо 12 панела са укрити 1386 кутии (27 720 къса) цигари от три марки с български бандерол, за които превозвачът не е бил уведомен и не са придружени от изискуемите по ЗАДС документи.

През миналата седмица при друг случай митническите служители откриха 1814 кутии (36 280 къса) цигари, укрити отново в панели.

Междувременно при друга проверка съвместно с полицейски служители от 07 РУП на МВР, митническите служители установяват три пратки, изпратени от три различни лица, в които се съдържат общо 939 кутии (18 780 къса) цигари с български бандерол, които също не са придружени от документи по ЗАДС.

Източник: novini.bg

цигари контрабанда
общо: | показване:
Captcha

Оценка на новината

0