loading...
Начало | Анализи | Спряха мигранти, минаващи през България!

Спряха мигранти, минаващи през България!

Анализи 0 Прочетено: 31500 Кратка връзка
Размер на шрифта: Decrease font Enlarge font
Спряха мигранти, минаващи през България!

Специализираната прокуратура привлече към наказателна отговорност пет лица за участие в организирана престъпна група за трафик на мигранти от Турция през България към Сърбия и Западна Европа.

Те са задържани на 17 октомври 2019 г. в Пловдив и София при съвместни действия по разследването на Специализираната прокуратура, ГДБОП и СДВР, със съдействието на Дирекция „Жандармерия“.

При извършените претърсвания в пет недвижими имота в София и един в Пловдив, както и в леки автомобили, ползвани за престъпна дейност, са намерени и иззети голям брой мобилни телефони и сим карти, с които групата е координирала действията си по превеждането на чуждите граждани през границата, подпомагането на пребиваването им и извеждането им от страната. На един от адресите намерена и иззета марихуана.

С определение на Специализирания наказателен съд от 19 октомври 2019 г. на двама от участниците е наложена най-тежката мярка за неотклонение „Задържане под стража“, на двама е определен „Домашен арест“ и на един – „Подписка“.

За ръководителя на групата – българска гражданка, съдът определи „Домашен арест“, за да има възможност да полага грижи за двете си малки деца.

Определението на Специализирания наказателен съд по мерките за неотклонение не е окончателно и може да бъде протестирано и обжалвано.

Източник: dunavmost.com

мигранти България
общо: | показване:
Captcha

Оценка на новината

0