loading...
Начало | Анализи | Синът на Робърт Кенеди разкри истинския му убиец (Фото)

Синът на Робърт Кенеди разкри истинския му убиец (Фото)

Синът на американския политик Робърт Кенеди разкри самоличността на истинския убиец на баща си близо 50 години след покушението, пише „Мирър”. За жестокото убийство на доживотен затвор бе осъден палестинецът Сирхан Сирхан.
Анализи 0 Прочетено: 164 Кратка връзка
Размер на шрифта: Decrease font Enlarge font
Синът на Робърт Кенеди разкри истинския му убиец (Фото)

Синът на американския политик Робърт Кенеди разкри самоличността на истинския убиец на баща си близо 50 години след покушението, пише „Мирър”. За жестокото убийство на доживотен затвор бе осъден палестинецът Сирхан Сирхан. В профила си в Инстаграм обаче Робърт Кенеди-младши твърди, че смъртоносните изстрели са произведени от един от охранителите на хотел „Амбасадор” в Лос Анджелис - Тейн Юджийн Цезар. Мъжът, който започва работа седмица преди смъртоносния инцидент, е починал във Филипините през септември тази година.

Робърт Кенеди бе убит през 1968 г. пред хотел „Амбасадор”, след като произнесе реч за победата си в предварителните избори за президент на САЩ В Калифорния. Той получи четири смъртоносни рани и почина в болница 26 часа след инцидента.

„Неопровержими доказателства свидетелстват за това, че моят баща е убит от Тейн Цезар. Той е чакал в склада, докато баща ми е говорил в балната зала, а след това го е хванал за лакътя и го е повел към Сирхан.

Сирхан е произвел два изстрела към баща ми, преди да бъде заловен. Повален на земята, той е произвел още изстрели в обратна посока, уцелвайки случайни хора. Цезар е бил точно зад гърба на баща ми с насочен пистолет към дясното му рамо, когато баща ми е паднал върху него“, добавя синът на убития.

По-късно съдебно-медицинската експертиза е установила, че и четирите си наранявания Кенеди е получил от „контактни” изстрели, прозведени от упор или почти от упор. Синът на Кенеди добавя, че Цезар е казал на полицаите, че преди убийството се е отървал от оръжието. Истината обаче е, че го е продал на приятеля си няколко седмици след престъплението.

„Цезар бе фанатик, който ненавиждаше Кенеди, защото защитаваха правата на тъмнокожите. Искал да се срещна с него във Филипините миналата година, но той поиска да му плата 25 000 долара”, отбелязва Робърт Кенеди-младши.

Източник: Блиц

робърт кенеди
общо: | показване:
Captcha

Оценка на новината

0