Начало | Анализи | Задържаха още един по корупционния скандал в ДАИ-Пловдив

Задържаха още един по корупционния скандал в ДАИ-Пловдив

Анализи 0 Прочетено: 52290 Кратка връзка
Размер на шрифта: Decrease font Enlarge font
Задържаха още един по корупционния скандал в ДАИ-Пловдив

Работата по случая продължава

След акцията на ДАНС в Изпълнителна агенция "Автомобилна администрация" в Пловдив, е бил задържан още един собственик на транспортна фирма, предава Нова тв.

 

Окръжната прокуратура трябва да вземе решение дали да удължи с още 72 часа ареста на задържаните вчера 7 души. Очаква се да бъде преценено на кои от арестуваните ще бъде повдигнато обвинение.

 

Разследването е за корупция и длъжностни престъпления. Освен служители на ДАИ, в сряда бяха арестувани и двама собственици на таксиметрови компании. 

 

След вчерашната акция на ДАНС тази сутрин всички отдели в пловдивската автомобилна инспекция отвориха навреме. На работа обаче не се яви временно изпълняващият длъжността началник на ДАИ-Пловдив Анна Генова.

 

За нея полицията съобщи, че е арестувана заедно с още четирима служители в инспекцията. „Не знаем кой е на работа и кой не. Ние сме деловодство, ние обслужваме граждани”, коментира секретарят на автомобилната администрация в града под тепетата.

 

Гражданите и фирмите, които вчера са били върнати заради масовия арест и претърсванията, днес отново се наредиха на опашка. Отделът за издаване на лицензи и разрешителни, който се оказа на прицела на ДАНС, днес също обслужва клиенти. 

 

По информация на NOVA агентите на ДАНС и прокуратурата проверяват защо инспекторите от ДАИ са отменяли наказателни актове, така че да не бъдат отнемани лицензите на транспортни фирми. От полицията и прокуратурата към момента отказват коментар за масовите арести.

 

Източник: blitz.bg

Арест ДАИ ДАИ-Пловдив транспортни фирми Анна Генова
общо: | показване:
Captcha


Оценка на новината

0