loading...
Начало | Анализи | Истината за пострадалите при ТЕЦ "Марица Изток"!

Истината за пострадалите при ТЕЦ "Марица Изток"!

Анализи 0 Прочетено: 29232 Кратка връзка
Размер на шрифта: Decrease font Enlarge font
Истината за пострадалите при ТЕЦ "Марица Изток"!

Остава критично състоянието на единия от двамата работници, които пострадаха  по време на ремонт на помпена станция в  ТЕЦ „Марица Изток 1”. Двамата мъже са на 42 г. и 52 г. Първоначално са приети за лечение в болницата в Гълъбово, но по-късно са преместени в Университетската болница в Стара Загора.

"Състоянието на по-младия пострадал е още тежко. Той е в кома. По-възрастният пациент претърпя по спешност операция, имаше фрактура на черепните кости, които проникваха в мозъка. Състоянието му е задоволително. Това заяви пред Нова телевизия д-р Петко Михайлов от УМБАЛ „Стоян Киркович”, оперирал пострадалите.

"Пострадалите са извършвали инспекция на шахта за битови отпадъци, преди това не е имало индикации, че е опасно. Не са паднали от цялата височина на шахтата, а са били вътре при вдишването на опасните газове", каза още инженер Бележков, представител на „ЕЙ И ЕС Гълъбово”.

"Анализът не е показал високо съдържание на сероводород. Следим изключително внимателно състоянието на пострадалите, ще покрием всички разходи за лечението им", разкри още той.

Източник: novini.bg

Марица Изток
общо: | показване:
Captcha

Оценка на новината

0