loading...
Начало | Анализи | Калин Калпакчиев не получи подкрепа от колегите си

Калин Калпакчиев не получи подкрепа от колегите си

Анализи 0 Прочетено: 20286 Кратка връзка
Размер на шрифта: Decrease font Enlarge font

Калин Калпакчиев не получи подкрепа от колегите си. Само 15% от тях се обявиха в негова защита и подкрепа на решението на тричленния съдебен състав на Апелативния съд за предсрочното условно освобождаване на жестокия убиец Джок Полфрийман, съобщава БЛИЦ, позовавайки се на "Правен свят".

 

Съдиите от кръга на Съюза на съдиите в България (ССБ) стартираха подписка в защита на колегата си Калин Калпакчиев и докладчика по делото - бившата изпълнителна секретарка на организацията Весислава Иванова. Колегията на Висшия съдебен съвет (ВСС) изрази своята съпричастност към близките на жертвата.

 

От над 2200 съдии у нас в подписката са се включили по-малко от 300 съдии от цялата страна. Голяма част от оказалите подкрепа на Калпакчиев и неговия състав, са магистрати от столичните съдилища. 

 

В подписката липсват подписите на тримата върховни съдии от Наказателната колегия. Предстои те да се произнесат с решение на 23 октомври във връзка с искането на главния прокурор за възобновяване на делото за освобождаването на Полфрийман. 

 

Умишлено съдиите не са коментирани фактологията, свързана с наличния конфликт на интереси на Калпакчиев и Иванова по делото. Те не коментират и невъзможността при евентуално бягство на Джок Полфрийман от страната, поведението му да бъде контролирано. Това е главното изискване, което следва да се спази при условно предсрочно освобождаване.

Звучен шамар за Калпакчиев! - 0

Източник: Блиц.бг

Няма етикети за тази новина
общо: | показване:
Captcha

Оценка на новината

0