loading...
Начало | Анализи | Ето кой стои зад атаката на „Тад Груп“

Ето кой стои зад атаката на „Тад Груп“

Анализи 0 Прочетено: 332 Кратка връзка
Размер на шрифта: Decrease font Enlarge font
Ето кой стои зад атаката на „Тад Груп“

Ивелин Кючуков поръчал на Иван Тодоров да хакне НАП, после го натопил

Само броени седмици след най-голямата хакерска атака у нас – източването на лични данни от НАП, сигурен източник съобщи кой стои в дъното на грандиозната афера. Оказва се, че това не са нито младият хакер Кристиян Бойков, нито прекият му шеф и собственик на „Тад Груп“ Иван Тодоров. 
„Мозъкът“ и поръчител на атаката се казва Ивелин Кючуков – изпечен измамник, за когото няма бизнес партньор, който да даде и една положителна оценка. Въпросното лице поддържало тесни контакти с ръководството на компанията „Тад Груп“ и отдавна било взето решение, че спецовете по киберсигурност в нея са идеалните изпълнители на мръсната поръчка да ударят цялата държава с източване на данни от Приходната агенция. 
Целта на Ивелин Кючуков била да нанесе максимално големи щети на държавата, да срине доверието на граждание и да удари по международния рейтинг на България, само и само за да уязви управлението и премиера Бойко Борисов, към когото изпитвал лична ненавист.
„Ивелин Кючуков е изключително подъл и пресметлив човек. Всяко негово действие е умишлено и добре изпипано, той е перфекционист до маниакална степен, особено, когато иска да навреди или да съсипе някого. Абсолютен психопат.“, коментират опарени от нрава му бивши бизнес партньори. 
Затова и за тях не е изненада, че след като хакерската атака към държавата била успешно изпълнена, без грам угризения лично той натопил пред разследващите органи фирма „Тад Груп“, собственика й Иван Тодоров и по-малкия „бушон“ в схемата Кристиян Бойков. 
„Това е човек, готов на всичко, за да постигне целта си. Няма никакви скрупули. Дори жена му се разведе с него заради подлото му поведение“, допълват добре запознати с нрава на Ивели Кючуков.

Източник: crimes.bg

Няма етикети за тази новина
общо: | показване:
Captcha

Оценка на новината

0