loading...
Начало | Анализи | Шокиращо разкритие: Глобалното затопляне се заражда още преди 4000 години!

Шокиращо разкритие: Глобалното затопляне се заражда още преди 4000 години!

Анализи 0 Прочетено: 147 Кратка връзка
Размер на шрифта: Decrease font Enlarge font
Шокиращо разкритие: Глобалното затопляне се заражда още преди 4000 години!

Американски и германски учени твърдят, че проблемите с глобалното затопляне се коренят във времето още преди египетските пирамиди, когато първите земеделци са започнали да променят планетата и климата й, пише в. "Мирър".

Това е много по-рано от предишните реконструкции.

Периодично обработване на земята и животновъдство е имало върху 40 процента от сушата преди 4000 години. Постоянното обработване е било широкоразпространено преди 2000 години - 1000 години по-рано, отколкото мислеха специалистите досега.

"Това означава, че идеята за човешкото въздействие върху природата като ново явление е твърде фокусирана върху близкото минало" - каза д-р Лукас Стивънс от университета на Пенсилвания.

"Науката се фокусира върху това как съвремието е различно от миналото. Мисля, че настоящото изследване дава коректор, като показва, че макар и промените напоследък да са ускорени, хората правят това отдавна".

Учените от университетите на Аризона и Пенсилвания и от института за човешка история "Макс Планк" са изследвали използването на земята за периода отпреди 10 000 години допреди 170 години. Изучаването на взаимодействието на хората с природата в древността и през дълъг период от време може да даде идеи за справяне с бъдещи проблеми.

 

За изследването си учените са работили с информация от цял свят, като са разпратили на колеги 700 регионални анкети.

Източник: novini.bg

глобално затопляне Земя
общо: | показване:
Captcha

Оценка на новината

0