Начало | Анализи | Кошмарът на бизнеса възкръсна след пенсия

Кошмарът на бизнеса възкръсна след пенсия

Анализи 0 Прочетено: 82 Кратка връзка
Размер на шрифта: Decrease font Enlarge font
Кошмарът на бизнеса възкръсна след пенсия

Най-корумпираният служител в КФН създаде нова мрежа за рекет на фирми

Известната като най-корумпирания служител в историята на Комисията по финансов надзор (КФН) Росица Димитрова, се е завърнала в кошмарите на бизнесмените у нас, твърдят отлично запознати източници. 
Маститата дама, която години наред колеше и бесеше в държавния орган за финансов контрол, а след това беше изпратена в пенсия, е започнала да упражнява нови методи за натиск над всеки предприемач или инвеститор, който желае да развие собствен бизнес в България. 
Според информацията, Росица Димитрова е сътворила мрежа за рекет на фирми, привличайки бивши свои колеги и подназорни лица от Комисията по финансов надзор. 
По този начин, всяка фирма или компания, която не желаела да има санкции и непрекъснати проверки от надзорния орган, чинно плащала месечен рекет под формата на „такса спокойствие“. 
Запознати с методите на държавната служителка твърдят, че до момента тя е съставила над 120 акта на различни фирми, а сумите в тях достигат до космическите 300 000 лв.
Освен, че упражнявала натиск върху родния бизнес, въпросната чиновничка систематично съсипвала и имиджа на Комисията по финансов надзор като държавна институция. 
И макар че спасението уж дошло преди няколко месеца с решението за пенсиониране на Росица Димитрова, с днешна дата тя отново вкарала в действие гилотина за родните бизнесмени. Според източници от кухнята на надзорния орган, срещу скандалната служителка има дълъг списък с потърпевши собственици на компании и инвестиционни посредници, готови на всичко, за да се отърват от пипалата на корупцията й. 
Говори се още, че вследствие на многобройните сигнали от рекетирани лица, ДАНС вече е по петите госпожата и извършва проверка на досието й в КФН, след което щракването на белезниците за Росица Димитрова е само въпрос на време.

Източник: crimes.bg

Няма етикети за тази новина
общо: | показване:
Captcha

Оценка на новината

0