loading...
Начало | Анализи | Кошмарът на бизнеса възкръсна след пенсия

Кошмарът на бизнеса възкръсна след пенсия

Анализи 9 Прочетено: 163 Кратка връзка
Размер на шрифта: Decrease font Enlarge font
Кошмарът на бизнеса възкръсна след пенсия

Най-корумпираният служител в КФН създаде нова мрежа за рекет на фирми

Известната като най-корумпирания служител в историята на Комисията по финансов надзор (КФН) Росица Димитрова, се е завърнала в кошмарите на бизнесмените у нас, твърдят отлично запознати източници. 
Маститата дама, която години наред колеше и бесеше в държавния орган за финансов контрол, а след това беше изпратена в пенсия, е започнала да упражнява нови методи за натиск над всеки предприемач или инвеститор, който желае да развие собствен бизнес в България. 
Според информацията, Росица Димитрова е сътворила мрежа за рекет на фирми, привличайки бивши свои колеги и подназорни лица от Комисията по финансов надзор. 
По този начин, всяка фирма или компания, която не желаела да има санкции и непрекъснати проверки от надзорния орган, чинно плащала месечен рекет под формата на „такса спокойствие“. 
Запознати с методите на държавната служителка твърдят, че до момента тя е съставила над 120 акта на различни фирми, а сумите в тях достигат до космическите 300 000 лв.
Освен, че упражнявала натиск върху родния бизнес, въпросната чиновничка систематично съсипвала и имиджа на Комисията по финансов надзор като държавна институция. 
И макар че спасението уж дошло преди няколко месеца с решението за пенсиониране на Росица Димитрова, с днешна дата тя отново вкарала в действие гилотина за родните бизнесмени. Според източници от кухнята на надзорния орган, срещу скандалната служителка има дълъг списък с потърпевши собственици на компании и инвестиционни посредници, готови на всичко, за да се отърват от пипалата на корупцията й. 
Говори се още, че вследствие на многобройните сигнали от рекетирани лица, ДАНС вече е по петите госпожата и извършва проверка на досието й в КФН, след което щракването на белезниците за Росица Димитрова е само въпрос на време.

Източник: crimes.bg

Няма етикети за тази новина
avatar
Toni 2019-10-17 00:40:25
Не мога да разбера защо високите постове най-често биват заемани от корумпирани и нагли "бизнесмени". Тя не трябва да бъде допускана до подобни постове и да, съгласен съм че трябва да има наказание.
avatar
Катя 2019-10-17 00:40:05
И не само, че няма да бъде наказана, тя се завръща с нови сили, още по-убедена, че за нея законите не важат. Положението е сериозно.
avatar
Гошо 2019-10-16 21:54:57
Ощетява населението, не държавата, много хора изгоряха в нейните схеми. Има имого пострадали фирми и много рекетирани, а всички мълчат за това. И кой плаща накрая - пак населението.
avatar
Mihael 2019-10-16 21:27:52
Така убиват малкия и средния бизнес, за да могат да останат само измамниците.
avatar
Kiril 2019-10-16 21:15:27
Наистина за съжаление страда бизнеса на много честни хора. Такса спокойствие не е законна и това трябва да се разчуе и да се прекрати.
avatar
I.Statev 2019-10-16 21:09:35
Никой не знае. Такива като нея винаги намират начин да си изиграят играта, а за съжаление страдат хора, които искат да се честни, а не да плащат под масата. Ако някой не й е удобен - глоба, която ще го разори и готово, свършила си е работата.
avatar
Dani 2019-10-16 20:07:15
Щом са разбрали, че има нова схема предполагам, че няма да й позволят да действа по нея. Все пак достатъчно е оронила имиджа и на КФН, не мисля че ще продължи дълго новото й занимание.
avatar
Mila 2019-10-16 18:46:49
Тя вече е изпечен крадец и измамник няма как да се промени. И на други места са предупредили хората за нея: https://mreja.bg/novini/koshmarat-na-biznesa-vazkrasna-sled-pensiia
avatar
Petar 2019-10-16 12:15:00
Госпожа Димитрова е измислила нов начин да рекетира фирмите. След толкова разследвания тя не спря да тормози хората.
общо: 9 | показване: 1 - 9
Captcha

Оценка на новината

0