loading...
Начало | Анализи | Първият учебен ден наближава: Ето как се отбелязва той в различни части по света!

Първият учебен ден наближава: Ето как се отбелязва той в различни части по света!

Или какво е по-различното от българския 15-ти септември?
Анализи 0 Прочетено: 13482 Кратка връзка
Размер на шрифта: Decrease font Enlarge font
Първият учебен ден наближава: Ето как се отбелязва той в различни части по света!

Лятото е към края си, а новата учебна година вече застава на прага. Времето, когато раниците отново се пълнят, безгрижните игри приключват, а събуждането по график се превръща в ежедневие.

Този процес се различава в различните държави по света. Вижте какви са традициите на отделните народи, щом стане дума за образование.

Германия – сладки за сладко учене

 

В тази държава първокласниците получават хартиен конус, пълен с всякакви сладки вкусотии, както и с учебни пособия. Тази традиция по-скоро показва, че статусът на децата се променя, а не е идея просто за забавление.

Индонезия – намери своето другарче

 

Да намериш приятели е изключително важно, независимо къде се намираш. Но в някои части на Индонезия училищата използват първия ден, за да разделят учениците по групи и да им помогнат да общуват по-добре заедно.

Япония – раничка за подарък

 

Подобно на Германия, в тази азиатска държава навлизането на учениците в новия етап от живота им се отбелязва с подарък. Освен в училище, децата получават подаръци и у дома – често родителите им купуват ново бюро, за да им помогнат да се адаптират към учебния процес.

Русия – ден на знанието

 

Там първият учебен ден прилича много на нашия. Всички се събират в двора на училището, първокласниците подаряват цветя на своите учители.

Бразилия – да се завърнеш в училище може да е скъпо удоволствие

 

В латиноамериканската държава цените на училищните пособия могат да се вдигнат до пет пъти повече, затова бразилските родители често пазаруват с месеци по-рано.

Казахстан – да похапнем заедно

 

В тази държава родителите често организират празненство за своите първокласници. Фестът изобилства от храна като агнешко, други традиционни ястия и разбира се – десерти.

 

Източник: vesti.bg

първи учебен ден
общо: | показване:
Captcha

Оценка на новината

0