loading...
Начало | Анализи | Ужас! След това разкритие никога повече няма да се татуирате!

Ужас! След това разкритие никога повече няма да се татуирате!

Резултатите и изводите от скорошно проучване по темата
Анализи 0 Прочетено: 187 Кратка връзка
Размер на шрифта: Decrease font Enlarge font
Ужас! След това разкритие никога повече няма да се татуирате!

Дори и най-чистите игли за татуиране могат да докарат проблеми на хората с татуировки, гласи скорошно проучване.

В него се посочва, че частиците, които се отделят от иглата по време на татуиране, може би са виновни за някои от алергичните реакции, чиято проява обикновено се обяснява с некачествено мастило или недобра хигиена.

 

Иглите за татуиране обикновено съдържат никел (между 6% и 8%) и хром (между 15% и 20%), като голяма част от хората показват високи нива на чувствителност и към двата метала, твърдят изследователи в проучването си, публикувано в Particle and Fibre Toxicology.

Изследването е водено от специалисти в областта от Франция и Германия, като учените са използвали Европейския център за синхротронна радиация за извършването на своите експерименти.

 

От по-ранни изследвания става ясно, че мастилото съдържа в себе си малки метални частици, които достигат лимфните възли и могат да бъдат открити там години след като човек си е направил последната татуировка.

Има едно нещо, което предишни проучвания не успяваха да обяснят и това е присъствието на частици желязо, никел и хром, които не се съдържали в нито едно от 50-те изследвани мастила.

 

„След това решихме да тестваме иглите и това беше моментът на нашия успех”, споделя Инес Шрайвер.

Техните изследвания показват, че когато мастилото съдържа титанов оксид (бял пигмент, който често се смесва с ярки цветове като зелено, синьо и червено), той често излиза извън иглата.

Учените използват високотехнологичен микроскопски анализ, за да открият разликите в иглата преди и след процеса на татуиране.

 

Те установяват, че титановият оксид прояжда самата игла, в следствие на което дребни метални частици навлизат под кожата заедно с мастилото.

Източник: vesti.bg

татуиране татуировка татус
общо: | показване:
Captcha

Оценка на новината

0