loading...
Начало | Анализи | Арести в Бургас: ГДБОП нахлу в Агенцията по храните!

Арести в Бургас: ГДБОП нахлу в Агенцията по храните!

Анализи 0 Прочетено: 133 Кратка връзка
Размер на шрифта: Decrease font Enlarge font
Арести в Бургас: ГДБОП нахлу в Агенцията по храните!

ГДБОП и прокуратурата влязоха в Агенцията по храните в Бургас. Акцията е започнала рано сутринта в сряда. Претърсени са кабинети, иззети са техника и документи. Сградата се охранява от жандармерия, а достъпът на външни лица е строго забранен, съобщи NOVA.

Петима служители на Агенцията по храните бяха задържани при акцията.

Според източници на телевизията разследването е от година и половина. Поводът са сигнали и съмнения за рекет и изнудване на селски стопани. Изземат се документи и се снемат свидетелски показания.

Разпитите и претърсванията в сградата продължиха над 8 часа. В Агенцията влязоха и защитници на разследваните служители. "Не съм видял никой с белезници. Няма задържани. Проверяват се документи и се събират сведения”, заяви адвокатът Радостин Пенев по-рано през деня.

Макар и без белезници двама служители бяха отведени от органите на реда.

По информация на NOVA за тях има данни, че са подсъдими за подкуп по друго дело, което се наблюдава от Окръжна прокуратура- Бургас.

 

Последен от сградата и през задния вход беше изведен и директорът на Агенцията - д-р Георги Митев. Според защитата му засега не са му повдигнати обвинения.

Източник: vesti.bg

ГДБОП Агенцията по храните Бургас
общо: | показване:
Captcha

Оценка на новината

0