loading...
Начало | Анализи | Пълна шашма с „Дронамикс“

Пълна шашма с „Дронамикс“

Анализи 0 Прочетено: 48510 Кратка връзка
Размер на шрифта: Decrease font Enlarge font
Пълна шашма с „Дронамикс“

Братя Рангелови се оказаха измамници, завличат инвеститори с крупни суми пари

Мащабна схема за източване на пари от инвеститори развиват през последните 6 години братята Свилен и Константин Рангелови. Става въпрос за старт-ъп проекта им „Дронамикс“, благодарение на който находчивите нашенци са открили лесен начин да трупат богатство за сметка на чуждите загуби.
Повечето хора, проявяващи по-задълбочен интерес към новите технологии, навярно са чували за гръмко звучащия проект „Дронамикс“. Става въпрос за компания, която да извършва доставки на градски стоки чрез специално разработен за целта дрон, наречен The Black Swan – Черният лебед. 
Създатели на проекта са Свилен, който се е самоназначил за изпълнителен директор и брат му Константин, който пък се води шеф на техническия персонал. Целият екип се състои от общо 12 души, които ентусиазирано вярват, че ще разработят дрон с електромотор, можещ да пренася без пилот товари до 350 кг на разстояния до 2500 км.
Да, ама не. Отлично информирани източници от най-близкото обкръжение на двамата братя, заявяват, че Черният лебед е пълна бутафория, а компанията, която успява да привлече вниманието на редица чуждестранни инвеститори с оригиналния си замисъл, е пирамида. 
Всъщност, парите, които действително постъпват в сметките на Рангелови, никога не са употребявани за научна дейност и разработка на дрон, категоричен е бивш служител на компанията. 
Вместо това, Свилен и Констанин присвоявали сумите като свой личен финансов актив, без да имат ни най-малко намерение да реализират печалба и да възвърнат инвестирания от чужденците капитал. 
Всичко се случва под напътствието на майката на двете момчета, която има последната дума за всяко тяхно решение и командва дистанционно от България ходовете им пред заможните клиенти. 
За да не ги издат служителите им, братята ги възнаграждават с големи заплати. От своя страна, те замазват сиуацията с фалшиви репертоари за бляскавото бъдеще на компанията за дронове.
Че в „Дронамикс“ има нещо нередно и години наред не са били представени реални резултати от разработките, започва да прави впечатление едва през последните няколко месеца. 
За времето от 2013 г. до днес обаче, самопровъзгласилите се за инженери братя Рангелови са успели да присвоят грандиозна сума от почти един милион долара в сметките си. Произходът на средствата е изцяло от чуждестранни инвеститори, а резултатът от реализацията им е плачевен – досега братята са показали единствено макет на самолетче с размери, близки до всяка детска играчка на стойност 25-30 лв. с ДДС. 
Свилен и Константин обаче не се отказват от добре изпитаната схема и нагло продължават да мамят потенциални „канарчета“, мечтаещи да натрупат дивиденти от участие в разработка на първия по рода си дрон за карго доставки. 
Нещо повече – освен в САЩ, „Дронамикс” вече планира да се насочи и към пазарите в Азия, Африка и Латинска Америка. 
„Там има съчетание между нарастваща потребност от карго и увеличаване в търговията, както и по-слаби регулации за нови самолетни системи, което може да осигури отваряне в логистичния пазар“, обясняват вещо братята – инженери.
Целта изглежда все по-близка, а обещанията са гръмки – че до края на тази година най-после ще бъде представена финалната версия на Черния лебед и дори ще започнат пробни полети за доставки на клиенти. Прекрасна на думи теория, с клонящ към нулата шанс за изпълнение на практика...

Източник: crimes.bg

Няма етикети за тази новина
общо: | показване:
Captcha

Оценка на новината

0