loading...
Начало | Анализи | Смразяваща новина за седемте трупа в Рила планина

Смразяваща новина за седемте трупа в Рила планина

Анализи 0 Прочетено: 32634 Кратка връзка
Размер на шрифта: Decrease font Enlarge font
Смразяваща новина за седемте трупа в Рила планина

Разпоредено е наемодателите на пасищата и собствениците на животните да определят място за загробване


Оказва се, че паднала мълния е причина за смъртта на седем крави в Рила планина.

 

Това стана ясно от думите на д-р Емил Гъгнев, началник на отдел „Здравеопазване на животните” към Областна дирекция по безопасност на храните – Кюстендил.

 

По думите му сигналът е подаден от кмета на село Бистрица – Кирил Огненски към официалния ветеринарен лекар. Става въпрос за открити трупове на животни в района на местността „Пазар дере“, която е и водосборна зона на река Бистрица. Своевременно е докладвано на Областна дирекция по безопасност на храните, а институцията е сезирала Национален парк „Рила”, както и собствениците на животните. 

 

„Сигналът беше за намерени трупове на животни, открити на едно и също място по едно и също време. Това ни говореше, че става дума за смърт в резултат на мълния. Това са и твърденията на собствениците”, заяви д-р Емил Гъгнев, цитиран от Информационна агенция „Фокус“.

 

По думите му поради тази причина е разпоредено наемодателите на пасищата и собствениците на животните да определят място за загробване, да извършват загробване на труповете и да извършат дезинфекция на мястото.

 

Тези действия вече са приключили. Изготвени са съответните протоколи. Има информация, че едно животно е останало незагробено. Поради тази причина утре на място ще бъде екип на Областната дирекция по безопасност на храните, както и представител на националния парк. Ще бъде извършена проверка на място. По думите на д-р Гъгнев става въпрос за седем мъртви животни.

Източник: blitz.bg

Рила планина загробване крави ветеринарен лекар мълния
общо: | показване:
Captcha

Оценка на новината

0