loading...
Начало | Анализи | Тече кампания: „Да помогнем на Иван Костов да си плати данъците“!

Тече кампания: „Да помогнем на Иван Костов да си плати данъците“!

Анализи 1 Прочетено: 33138 Кратка връзка
Размер на шрифта: Decrease font Enlarge font
Тече кампания: „Да помогнем на Иван Костов да си плати данъците“!

Време е Иван Костов да си получи заслуженото 

 

Днес Иван Костов изплака в ефира на Би Ти Ви, че НАП му издала ревизионен акт с начет за установени незаконни 400 000 лева.

 

Притеснението му е, че това щяло да бъде повод и прокуратурата да го проверява за укрити данъци. Това обаче според драгалевския гуру било произвол, защото бил чист като сълза и всичко му било законно. 

 

Парите били негови спестявания, които бил скътал с много труд, а някакъв „инвестиционен фонд“ в които ги вложил, ги управлявал добре. Поведението на Костов всъщност показва тежък проблем, който изисква да му се помогне адекватно. 

 

Първо, да му се опресни паметта, и второ, може би е нужно обществото повторно да му плати сметката, този път към НАП. Сигурно това очаква съсипателят на българската икономика и затова реве по телевизията. 

 

Защото Костов сигурно е забравил, че по негово време: „Кремиковци“ беше продаден за 1 долар. „Авиокомпания Балкан“ с 18 самолета, беше харизана на „Гад Зееви“ за 150 хиляди лева. „Нефтохим“ беше продаден за 101 милиона долара, при положение, че е струвал над 2 милиарда долара, а в допълнение, Костов лично отписва на 21 октомври 1999г. негови задължения към държавата за 172 милиона долара. 

 

Изба „Дамяница“ и „Каолин“ потънаха в кръга „Капитал“ на Иво Прокопиев за жълти стотинки, срещу компенсаторни записи. „КТБ“ по времето на Костов беше продадена на Цветан Василев, а сега дупката от нея е 5 милиарда лева, платени от всички граждани. Костов също държеше парите си там, а дъщеря му всеки месец получаваше по 30 000 лева от Василев, за „консултации“. 

 

Списъкът на „приватизираните“ от Костов предприятия е много, много дълъг, цели 3000 завода, държавни фирми и дружества. Така си заминаха „Арсенал“ – Казанлък, „Хлебна мая“ – Русе, ОЦК – Кърджали, „Хемус ер“ – София, „Електроимпекс“, „Гранитоид“. 

 

Повечето по схемата „РМД“, тоест на „наши хора“. Министърът на икономиката по времето на Костов дори си спечели прякора мистър „10 процента“. По експертни оценки стойността на приватизираните активи (разбирай откраднатите) по времето на Костов е 30 милиарда лева, от които в хазната са постъпили малко над 2 милиарда. 

 

И сега, когато НАП са издали акт за укрити данъци на същия Костов, „видният приватизатор“, драгалевският ментор на „Да(Й) България“, не бил съгласен. Естествено, няма как да си съгласен, когато цял живот си свикнал само да взимаш, а не да даваш. Затова е време обществото или за втори път да му плати сметката, или най-после прокуратурата да си свърши работата и да му потърси реалната сметка. Не само за данъците, а за цялостния грабеж на националното богатство. 

Източник: blitz.bg

Иван Костов КТБ НАП прокуратура приватизация
avatar
Ванчо 2019-08-29 16:57:49
Иван Костов е мошеник и бандит като фараон Цецо Василев!
общо: 1 | показване: 1 - 1
Captcha

Оценка на новината

0