loading...
Начало | Анализи | Страшна болест мъчи скандалния кмет Ральо Ралев?

Страшна болест мъчи скандалния кмет Ральо Ралев?

Анализи 0 Прочетено: 16254 Кратка връзка
Размер на шрифта: Decrease font Enlarge font
Страшна болест мъчи скандалния кмет Ральо Ралев?

Мнозина се запитаха дали това не са поредните адвокатски финтове

Апелативният спецсъд отложи заседанието за промяна на мярката на скандалния кмет на пловдивския район "Северен" – Ральо Ралев.

 

Той беше оставен за постоянно в ареста от първата инстанция. Причината за решението на съда е, че в представените от прокуратурата днес документи за съдебномедицинска експертиза липсват резултатите от нея, уточнява dir.bg.

 

Съдебният състав указа заключенията на вещото лице да бъдат представени в срок до 29 август, а ако има необходимост от нови изследвания на Ралев, то разглеждането на протеста на наложената мярка ще се проведе на 3 септември.

 

Припомняме, че Ральо Ралев бе задържан в края на май месец по разследване за корупция и след това обвинен в търговия с влияние. По време на днешното заседание единият от адвокатите на Ралев – Илиян Василевпосочи пред съда, че подзащитния му има четири пъти завишени нива на билирубин.

 

Това по думите му показвало много сериозно заболяване, а от задържането си досега Ралев бил отслабнал и с 15 кг. Василев поиска съдът да назначи своя медицинска експертиза, но това искане беше отхвърлено. Прокуратурата представи пред съда постановление за назначаване на съдебно-медицинска експертиза, назначена на 8 август.

 

Тъй като е имало проблеми с конвоя, Ралев се е срещнал с доктор чак вчера. От обвинението изтъкнаха, че няма данни за влошаване на здравословното състояние на Ралев и подчертаха, че той се явява лично и седи прав в съдебната зала. Това изявление предизвика гнева на адвокат Василев. Той остро заяви, че искане за прегледи е направено от другия защитник на Ралев - Христо Ботев, още през юни. То обаче е било отхвърлено.

 

След това Ралев е казвал, че се чувства зле и иска да иде на доктор. През юли е било направено ново искане за медицинска експертиза, но той е видял медик чак в края на август. "Липсата на грижи сама по себе си е основания за промяна на мярката за неотклонение", заяви Василев и поиска делото да бъде отложено до изготвянето на заключението.

 

Магистратите се съгласиха, тъй като няма как да се произнесат по здравословното състояние на Ралев, без да има документ от медицинско лице. Делото беше отложено за 29 август. Ако има нужда от допълнителни прегледи, то ще се гледа на 3 септември. Адвокат Христо Ботев пък оспори обоснованото предположение за това, че Ралев е извършил престъплението, но той ще бъде изслушан на следващото заседание.

Източник: blitz.bg

кмет Пловдив Ральо Ралев Апелативен съд
общо: | показване:
Captcha

Оценка на новината

0