Начало | Анализи | Нови разкрития за труповете край Негован

Нови разкрития за труповете край Негован

Анализи 0 Прочетено: 125 Кратка връзка
Размер на шрифта: Decrease font Enlarge font
Нови разкрития за труповете край Негован

 

Включват и домоуправители в издирването на жертвите

Излязоха нови разкрития за труповете край Негован.

 

Домоуправител звъни на вратата и показва снимки на дрехите на двете жертви, чиито останки бяха намерени край софийското село Негован.

 

Въпросът е дали някой близък или познат, който не се е появявал скоро, не ги е носил. Това е последното хрумване на полицията в опитите да попадне на някаква следа за бруталното двойно убийство.

 

Двете разчленени тела, завити в найлони и натъпкани в три бидона и пет чувала, бяха намерени миналия уикенд. Направените експертизи установиха ,че убитите са възрастен мъж на 65-75 години и приблизително около 20 години по-млада жена.

 

Те са застреляни в главата и разфасовани около три месеца по-рано и затова телата им са разложени. Направената ДНК експертиза доказа, че жертвите не са баща и дъщеря, каквато хипотеза се появи.

 

Полицията обаче не разполага с никаква следа, която да помогне да се разплете случая. Засега основната версия на разследващите е, че убиецът е познавал жертвите, вероятно са били близки и роднини. Той ги е застрелял в жилище, защото труповете са били без обувки, а след като ги е разчленил с нож и брадва ги е докарал и хвърлил край водоема до Негован. 

 

Опитите да се разкрие самоличността на убитите мъж и жена засега удря на камък. Те не отговарят на нито един случай от обявените за издирване. ДНК-то им никога не е било вкарвано в масивите на полицията, непознато е за системата. Намерен е ключ от кола френско производство, който е дубликат. Според полицията возилото е произведено между 1994 и 2002 година, но това също е търсене на игла в купа сено.

 

Заради безизходицата МВР публикува снимки на дрехите на жертвите, с надеждата, че някой ще разпознае по тях липсващи познати. Това обаче също не доведе до някакви сигнали на граждани. Затова и кварталните полицаи са получили указания да обиколят домоуправителите от техните райони с молба за съдействие.

 

Съмненията са, че двете жертви са живели в София или областта, но акцията с участие на управителите на етажна собственост вече върви в цялата страна. Техните телефони и данни за контакт се предоставят на полицията от съответната община. 

 

"Обади се мъж, който се представи като полицейски служител. Обясни, че има намерени два трупа на възрастен мъж и жена край София, на които не е установена самоличността", разказва пред „Монитор“ домоуправителка от Шумен.

 

"Каза, че заради това на територията на цяла България се извършва проверка и се водят разговори с всички управители на кооперации и блокове дали там, където те живеят има възрастни хора, които да липсват през последните два месеца и това да им е направило впечатление", обяснява жената.

 

Източник: pik.bg

обир убийство разследване негован домоуправители
общо: | показване:
Captcha

Оценка на новината

0